Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Σε θέση "μάχης" όλες οι πτέρυγες

Επίθεση του Κ. Σκανδαλίδη κατά των "διαδόχων", όπως αποκάλεσε τους "συντρόφους" του, που τους κατηγόρησε ότι επιδίδονται σε "απίστευτες ιστορίες"...

Ενώ η κατάσταση μέσα στο ΠΑΣΟΚ γίνεται όλο και πιο "βαριά" λόγω του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, εντείνονται και οι δημόσιες αψιμαχίες μεταξύ πρωτοκλασάτων στελεχών.

Χτες ο γραμματέας του κόμματος, που δέχεται τα πυρά της λεγόμενης "εσωκομματικής αντιπολίτευσης", η οποία του χρεώνει ευθύνες για την κακή εικόνα των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, πέρασε στην "αντεπίθεση". Ο Κ. Σκανδαλίδης, μιλώντας σε εκδήλωση στη μνήμη του Α. Παπανδρέου, στράφηκε κατά των "διαδόχων", όπως τους αποκάλεσε, κατηγορώντας τους ότι πισωγυρίζουν το κόμμα στις εποχές του 4ου Συνεδρίου και των γεγονότων της διαδοχής του Α. Παπανδρέου. "Παρακολουθούμε, δήλωσε ο Κ. Σκανδαλίδης, απίστευτες ιστορίες για μηχανισμούς που επανασυγκροτούνται ή συγκροτούνται και για "διαδόχους" σαν να γυρίσαμε ξανά στις παραμονές του 4ου Συνεδρίου και να απέκτησε το ΠΑΣΟΚ πρόβλημα ηγεσίας που πρέπει να ξεπεράσει άμεσα". Πρόκειται για "ιστορίες που διαμορφώνουν ένα κακόγουστο σκηνικό", σύμφωνα με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται "εμβόλιο πολιτικής" και κάλεσε τους συναδέλφους του να αντιληφθούν ότι "είναι ώρα ευθύνης και υπέρβασης για όλους, από την κορυφή μέχρι τη βάση". Σημειωτέον ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγες ώρες μετά τις συναντήσεις του Κ. Σκανδαλίδη με πρώην στελέχη του ΔΗΚΚΙ, στην Πάτρα, καθώς και με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στην Αθήνα (Στ. Παναγούλης, Π. Βάλβης, Π. Κοντογιώργης, Σ. Αναστασάκος). Συναντήσεις, στις οποίες ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ θέλησε να προσδώσει χαρακτήρα "επανασυσπείρωσης της προοδευτικής παράταξης"... Η αλήθεια, πάντως, είναι τόσο άσχημη για το κόμμα του, που η... ευφορία του κ. Σκανδαλίδη δεν κράτησε για πολύ. 'Η - για την ακρίβεια - κράτησε όσο διήρκεσαν οι δηλώσεις του στις κάμερες, κατά την παρουσίαση των "πρώην" που ξανάγιναν "νυν" στο ΠΑΣΟΚ.

Το πού θα οδηγήσει αυτός ο υπόγειος, προς το παρόν, "πόλεμος" μέσα στο ΠΑΣΟΚ είναι αδιευκρίνιστο, αφού οι "εκσυγχρονιστές" αναμένουν τον Κ. Σημίτη να επιστρέψει αύριο από τη Λατ. Αμερική για να "ανοίξουν" τα χαρτιά τους. Το ίδιο ισχύει και για τους "τσοχατζοπουλικούς" που θα αναμένουν την επιστροφή του υπουργού Αμυνας από το Ιράν, για να οριστικοποιήσουν τη στάση τους στη συνεδρίαση της ΚΕ την επόμενη βδομάδα.

Πάντως, στο Μαξίμου, ο λεγόμενος "σκληρός πυρήνας" των "εκσυγχρονιστών" πνέει τα μένεα κατά όλων των άλλων ομάδων του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και κατά των μη... φανατικών "εκσυγχρονιστών". Είναι χαρακτηριστικά τα σχόλια - δηλητήριο που εκτοξεύονται ανεπισήμως κατά της Β. Παπανδρέου, αλλά και κατά των υπόλοιπων πρωτοκλασάτων που διαφοροποιούνται από τον Κ. Σημίτη. Τους τελευταίους, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού τους αποκαλούν ως "προτεκτοράτο" (!) και ως "βασίλειο του στέμματος" (!) εντός του ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να παταχτεί!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ