Παρασκευή 25 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Αξιον Εστί" για τους αγωνιστές

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Με έργα του Μίκη Θεοδωράκη εγκαινιάζεται σήμερα (9μ.μ.) το "Θέατρο Γης", στο παλιό Νταμάρι Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη. Ενας από τους πολλούς τόπους εκτέλεσης των αγωνιστών της Αντίστασης, στη Θεσσαλονίκη. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν έργα του Μ. Θεοδωράκη με την Μαρία Φαραντούρη και τον Γιώργο Θεοδωράκη.Στο δεύτερο μέρος ο μουσικοσυνθέτης θα διευθύνει το "Αξιον Εστί".

Πρόκειται για συναυλία, όπως δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, "αφιερωμένη στη μνήμη των νεκρών συντρόφων που θυσιάστηκαν σ' αυτόν εδώ το χώρο". Και συνέχισε: "Ηρθα εδώ σαν πολίτης. Σαν ένα μέλος της Εθνικής Αντίστασης, σαν ένας σύντροφος όλων αυτών που επέλεξαν το θάνατο, που επέλεξαν τη θυσία για να υπερασπίσουν την Ελλάδα. Αυτό πρέπει να επαναλαμβάνουμε συχνά. Κανείς από όσους θυσιάστηκαν σ' αυτόν εδώ το χώρο για την πατρίδα δε θα ήθελε, δε θα ονειρευόταν κάτι καλύτερο. Γι' αυτό πέθαναν, γι' αυτό αγωνίστηκαν, γι' αυτό θυσιάστηκαν. Για να μπορούμε σήμερα εμείς, ελεύθεροι, να δημιουργούμε εδώ. Νομίζω ότι το έργο "Αξιον Εστί" είναι δεμένο με αυτές τις σκέψεις, με αυτά οράματα".

Το υπαίθριο θέατρο, χωρητικότητας, 5.000 θεατών, βρίσκεται στην οδό Κατσιμίδη, πάνω από την περιφερειακή οδό Τριανδρίας στα παλιά Νταμάρια. Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ