Τρίτη 22 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ
Χωρίς προσωπικό και διοίκηση

Χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, αλλά και χωρίς διοίκηση παραμένει εδώ και πολλούς μήνες το Κέντρο Περίθαλψης Παίδων (ΚΕΠΕΠ), με διανοητικά και κινητικά προβλήματα, που βρίσκεται στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, λόγω της συνταξιοδότησης της πρώην διευθύντριας του ιδρύματος αλλά και της υπολειτουργίας του υπάρχοντος Διοικητικού Συμβουλίου.

Το ΚΕΠΕΠ περιθάλπει παιδιά από 4 έως 18 ετών με διανοητικά και κινητικά προβλήματα σε ένα κτίριο χωρητικότητας 40 ατόμων, που αρχικά προοριζόταν για γηροκομείο. Αυτήν την περίοδο, στο ίδρυμα περιθάλπονται 83 άτομα, ηλικίας από 4 έως 36 ετών, τα οποία σχεδόν στο σύνολό τους αντιμετωπίζουν βαριά προβλήματα. Οπως δηλώνουν οι εργαζόμενοι, οι αυξημένες απαιτήσεις που παρουσιάζουν αντιμετωπίζονται χάρη και μόνο στην καλή θέληση των θαλαμηπόλων, ενός κλάδου του Ιδρύματος που κινδυνεύει με εξαφάνιση αφού από τους 24 που εργάζονται σήμερα, οι μισοί θα έχουν συνταξιοδοτηθεί στα επόμενα δύο χρόνια. Η επαναπλήρωση όμως των κενών θέσεων δεν προβλέπεται λόγω του ότι η πρόσληψη αυτών που φεύγουν από το ίδρυμα ήταν σε προσωποπαγή βάση, με αποτέλεσμα το εργατικό προσωπικό του ΚΕΠΕΠ να αποδεκατίζεται και το μέλλον του να καθίσταται δυσοίωνο.

Το ίδρυμα παραμένει ακέφαλο εδώ και μήνες. Καθήκοντα διευθυντή εκτελεί προσωρινά ο μοναδικός γιατρός του ιδρύματος. Υπάρχει έλλειψη σε ειδικευμένο διοικητικό προσωπικό. Από τους 4 διοικητικούς υπαλλήλους, η μία έχει "μετακινήσει" την οργανική της θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα το ΚΕΠΕΠ να μην μπορεί να προκηρύξει τη θέση. Η δεύτερη έχει αποχωρήσει διά αορίστου χρόνου λόγω σοβαρής οικογενειακής υπόθεσης, η τρίτη ασχολείται μόνο με την τροφοδοσία και ο τέταρτος είναι τραυματιοφορέας χωρίς καμία άλλη ειδίκευση.

Την εικόνα διάλυσης έρχεται να συμπληρώσει το ανύπαρκτο ουσιαστικά Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου η θητεία έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο. Στο ΔΣ του Ιδρύματος μετέχει ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, ο οποίος λόγω γήρατος δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, μια δικηγόρος που, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, υπογράφει εν λευκώ τις αποφάσεις, και μια εκπρόσωπος της ΤΑ, η παραμονή της οποίας κρίνεται πλέον παράνομη, αφού στο ΔΣ μετείχε ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Σιδηροκάστρου, πράγμα που δεν ισχύει πλέον λόγω της μη επανεκλογής της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι προκειμένου να επιλυθούν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΕΠΕΠ προτείνουν την άμεση αλλαγή και επαναπροσδιορισμό του υπάρχοντος Οργανισμού στα σημερινά δεδομένα, ώστε να προκηρυχτούν οι κενές θέσεις εργασίας, να προσδιοριστεί ο αριθμός των εργαζομένων που απαιτείται για την περίθαλψη των 83 παιδιών, αλλά και τον άμεσο διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την πρόσληψη διοικητικού προσωπικού ικανού να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ιδρύματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ