Τρίτη 22 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Β' ΛΥΚΕΙΟΥ
Στη Φυσική εξετάζονται σήμερα οι μαθητές

Στο μάθημα της Φυσικής εξετάζονται από το πρωί οι μαθητές της Β' Λυκείου, σήμερα, έβδομη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων. Γονείς και μαθητές δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε αυτό τον εξεταστικό μαραθώνιο που συνολικά θα διαρκέσει 14 μέρες και θα ολοκληρωθεί στις 30 του Ιούνη. Υπενθυμίζεται ότι στη 1 του Ιούλη ξεκινούν οι γενικές εξετάσεις για τους τελειόφοιτους της Γ' Λυκείου.

Τα χτεσινά θέματα στο μάθημα "Εισαγωγή στο Δίκαιο και τους Πολιτικούς Θεσμούς" δεν παρουσίασαν ιδιαίτερες δυσκολίες, όμως οι μαθητές έχουν ήδη πίσω έξι μέρες εξετάσεων και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να δυσκολεύονται μέρα με τη μέρα να ανταποκριθούν. Αλλωστε, με την έναρξη των εξετάσεων ακόμα και όσοι δεν είχαν συνειδητοποιήσει τον αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα των ρυθμίσεων, ήρθαν αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα.

Την ίδια στιγμή, οι εκπαιδευτικοί μόλις την Παρασκευή πληροφορήθηκαν το ύψος των αποζημιώσεων των επιτηρητών - βαθμολογητών και όσων εμπλέκονται στη διαδικασία των εξετάσεων της Β' Λυκείου. Οπως καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και οι καθηγητές που απασχολούνται στο Α' Βαθμολογικό Κέντρο της Β' Λυκείου Θεσσαλονίκης, "το ύψος της αποζημίωσης για τη βαθμολόγηση των γραπτών της Β' Λυκείου, το οποίο αντιστοιχεί στο μισό της αποζημίωσης των γραπτών της Γ' Λυκείου, αποτελεί υποβάθμιση αλλά και διαβάθμιση του έργου που προσφέρουν οι καθηγητές".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ