Παρασκευή 28 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πανέτοιμο, αλλά δε λειτουργεί

Την κυβέρνηση καταγγέλλουν το Εργατικό Κέντρο και ο Δήμος Λάρισας

Μ' αφορμή τη χτεσινή επίσκεψη του Κ. Σημίτη στη Λάρισα, όπου μίλησε στην προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, το Εργατικό Κέντρο και ο δήμος της πόλης εξέδωσαν ανακοινώσεις, σχετικά με την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζουν, καθυστέρηση λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την κυβέρνηση και υπογραμμίζει την ανησυχία των εργαζομένων και για την καθυστέρηση της λειτουργίας του νοσοκομείου, αλλά και για τις πληροφορίες που ακούγονται τελευταία περί κατάργησης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και μεταφορά του στο νέο νοσοκομείο, κάτι που - όπως τονίζεται - αν πραγματοποιηθεί θα έχειαποτέλεσμα την υποβάθμιση του νέου νοσοκομείου, με πολλαπλές επιπτώσεις στην περίθαλψη του θεσσαλικού λαού και στη λειτουργία του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι το νέο νοσοκομείο έχει ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο η λειτουργία του καθυστερεί παρά τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού κατά την τελευταία επίσκεψή του ότι θα λειτουργήσει σύντομα.

"Την ευθύνη για την καθυστέρηση λειτουργίας του ιδρύματος φέρει ακέραια η κυβέρνηση και από τα πράγματα φαίνεται, ότι η πλήρης ανάπτυξή του θα κρατήσει αρκετά χρόνια, αν συνεχιστεί η ίδια οικονομική και κοινωνική πολιτική, που κυρίως υπηρετεί την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, δηλαδή το στόχο της οικονομικής ολιγαρχίας σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων", τονίζεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση - συνεχίζει η ανακοίνωση - δε συγκινείται από την όξυνση των προβλημάτων στον τομέα της Υγείας και από το παλλαϊκό αίτημα για λειτουργία του νοσοκομείου, που εκφράστηκε κατά την τελευταία σύσκεψη όλων των φορέων της Θεσσαλίας.

Το ΕΚ Λάρισας υπογραμμίζει ακόμα ότι ο χαρακτήρας του νοσοκομείου έχει καθοριστεί με κυβερνητικές αποφάσεις και δε μένει παρά να διατεθούν τ' απαραίτητα κονδύλια για να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις επιστημονικού, υγειονομικού και βοηθητικού προσωπικού, ώστε να λειτουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επισημαίνει, όμως, ταυτόχρονα, ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να λειτουργήσει σωστά και έγκαιρα το ΠΠΝ Θεσσαλίας, ενώ - όπως υπογραμμίζει - είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ενέργειες που θα στρέφονται ευθέως κατά των συμφερόντων των κατοίκων της Λάρισας και της Θεσσαλίας στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας και της λειτουργίας του Ιατρικού Τμήματος. Και καταλήγει: "Οι συσκέψεις και τα υπομνήματα δεν αρκούν. Καλούμε τους φορείς της περιοχής να συντονίσουν τη δράση τους και μαζί με τους φοιτητές, τους γιατρούς, τους άλλους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας να απαιτήσουν την άμεση λειτουργία του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας".

Στην ανακοίνωση - υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό η Δημοτική Αρχή Λάρισας, μ' αφορμή τις πληροφορίες για παρέμβαση του υπουργείου Υγείας ώστε να ματαιωθεί η άμεση έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου, τονίζει: "Θεωρούμε εντελώς παράλογο η κυβέρνηση να νομοθετεί την ίδρυση, το χαρακτήρα και τον τρόπο λειτουργίας του ΓΠΠΝΘ κι ενώ θα έπρεπε να είναι θεματοφύλακας των αποφάσεών της, στο τέλος να κάνει εμμέσως άκομψα σαφείς τις προθέσεις της να μην επιτρέψει την υλοποίηση των υποσχέσεων, αλλά και των αποφάσεών της".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοινή παρέμβαση για τα οξυμένα προβλήματα (2019-03-21 00:00:00.0)
Υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού (2005-06-02 00:00:00.0)
Παραπαίει η Οφθαλμολογική κλινική (2005-03-30 00:00:00.0)
Αφορμή οι εφημερίες, αιτία οι ελλείψεις... (2003-02-27 00:00:00.0)
Προεκλογική υπολειτουργία του Πανεπιστημιακού (2000-06-21 00:00:00.0)
Προεκλογικό «εμπόριο» υγείας! (2000-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ