Παρασκευή 28 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ
Αλλος τρόπος δεν υπάρχει!

"Είναι αντάρτης. Είναι "κλέφτης". Είναι παλικάρι. Και είναι πάντα ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Τώρα είναι ψηφοφόρος και μπορεί να αντεπιτεθεί με ένα πανίσχυρο όπλο. Την ψήφο του". Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την ομιλία του ο Βασίλης Εφραιμίδης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και - όπως τον χαρακτήρισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - "ενσάρκωση της 80χρονης ιστορίας του Κόμματος", στη χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση στην Καλλιθέα.

Ο παλαίμαχος αγωνιστής, που μπορεί να παραδίδει τη σκυτάλη του ευρωβουλευτή, όχι όμως και του αγωνιστή, κάλεσε το λαό της Καλλιθέας να δώσει μια απάντηση στα κόμματα του δικομματισμού, που σκύβοντας το κεφάλι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ εφαρμόζουν μια καταπιεστική πολιτική σε βάρος του ελληνικού λαού.

"Με τις ευρωεκλογές κρίνονται ζητήματα μέγιστα σήμερα. Για το λαό τον δικό μας, τους λαούς της γειτονιάς μας και της Γιουγκοσλαβίας", υπογράμμισε ο Β. Εφραιμίδης για να συνεχίσει πως πρέπει να αποδοκιμάσουμε στις ευρωεκλογές τα κόμματα και τα παρακόμματα που προσπαθούν να πάρουν ένα κόκαλο από την εξουσία. "Αν στις 14 Ιούνη βγει αποτέλεσμα που θα δικαιώνει το ΚΚΕ, θα τους αναγκάσουμε να μην ξανακάνουν τα παιδιά του ελληνικού λαού επιδρομείς στη γειτονική χώρα",υπογράμμισε. Στη συνέχεια ο Β. Εφραιμίδης έστειλε μήνυμα στις μανάδες που τα παιδιά τους υπηρετούν τώρα την πατρίδα, να μην τους επιτρέψουν να γίνουν φονιάδες στις διαταγές του ΝΑΤΟ.

Τους νέους που βρίσκονταν στη συγκέντρωση ο παλαίμαχος ευρωβουλευτής τούς παρότρυνε να ακολουθήσουν το παράδειγμα των στρατευμένων που αρνήθηκαν να πάνε στην Αδριατική με το Α/Τ "Θεμιστοκλής". Για να έρθει η απάντηση από τους νέους κομμουνιστές: "Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία".

Αναπολώντας τη στιγμή που πρωτοπήγε στη γειτονιά της Καλλιθέαςτην περίοδο του '40 - '41, ο Βασίλης Εφραιμίδης είπε: "Τότε που όλη την Ευρώπη σκέπαζε ο ναζισμός ο λαός μας αγωνίστηκε και κέρδισε. Το ΟΧΙ που είπαμε τότε άλλαξε την πορεία του πολέμου. Ετσι και τώρα ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές μπορεί να αλλάξει την κατάσταση".

Καταλήγοντας είπε: "Αλλη δύναμη, άλλος τρόπος δεν υπάρχει για να παραλύσει το χέρι του ΝΑΤΟικού και ευρωενωσίτικου ιμπεριαλισμού παρά μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ