Παρασκευή 28 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ
Ο πόλεμος γέννησε το θάνατο της γλώσσας

Ο δάσκαλος και οι μαθητές συναντήθηκαν χτες το βράδυ έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο σύντροφος και οι νεολαίοι κουβέντιασαν για ένα άλλο "μάθημα". Εκείνο που πρέπει να δώσει ο λαός και οι νέοι στο όραμα της ΕΕ που γεννά θάνατο και καταστροφές. Κι αυτό πρέπει να γίνει και με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές της 13ης Ιούνη.

"Η νεολαία με το ΚΚΕ κόντρα στο ΝΑΤΟ και την ΟΝΕ". Με το σύνθημα αυτό, υποδέχτηκαν οι νεολαίοι, οι φοιτητές, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Χουρμουζιάδη στο βήμα της χτεσινοβραδινής συγκέντρωσης του Κόμματος, που έγινε μέσα στο Πανεπιστήμιο.

Και ο Γιώργος Χουρμουζιάδης παρέσυρε - καθήλωσε τα πλήθη με το λόγο του. "Στις 13 Ιούνη ψηφίζουμε για το τι σημαίνει η σχέση της Ελλάδας με την ΕΕ. Οπως θα έλεγε και ένας μαρξιστής, πρέπει να καταλάβουμε ιστορικά το φαινόμενο της Ευρώπης και στην κίνησή του. Γιατί δεν μπορεί να συλληφθεί στατικά αυτό το φαινόμενο για να γίνουν αντιληπτά τα εγγενή στοιχεία της χρεοκοπίας του". Με αυτή τη διευκρίνιση και επισήμανση παράλληλα, ξεκίνησε την ομιλία του και αμέσως μετά ζήτησε τη γνώμη των νέων στην επόμενη εκτίμηση που διατύπωσε. "Αυτό που πρέπει να τονίζουμε εμείς, είναι ότι η πράξη της ψηφοφορίας στις 13 Ιούνη, είναι άκρως πολιτική. Δεν είναι εθιμικό φαινόμενο, όμοιο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που γίνεται κάθε 4 χρόνια. Δική μας υποχρέωση είναι να σπάσουμε το φράγμα της πολιτικής αδιαφορίας".

Μιλώντας με την εμπειρία του δασκάλου - όπως είπε - επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή οι νέοι έχουν ανάγκη από μια κατασταλαγμένη πολιτική άποψη. Και για να στηρίξει το επιχείρημά του, σημείωσε ότι η ψήφος στις 13 Ιούνη είναι μια έμμεση εκδήλωση της επιθυμίας μας να αλλάξει η κοινωνία. "Είναι μια άρνηση- συνέχισε - απέναντι σ' αυτό που αναπτύσσεται σαν πολιτική από την κυβέρνηση".

Αναφερόμενος στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, ο Γ. Χουρμουζιάδης υπογράμμισε: "Αυτό που γέννησε ο πόλεμος ως πρωτότοκο τέκνο είναι ο θάνατος της γλώσσας. Θάνατος σημαίνει ανθρωπιστική βοήθεια. Ο εγκάθετος της ΣΙΑ χαρακτηρίζεται ως απελευθερωτής".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ