Πέμπτη 27 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ
Δε λένε λέξη για την ταμπακιέρα

Στη Νάουσα μίλησε χθες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

"Με τους γνωστούς μηχανισμούς, με τα ΜΜΕ, με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, κατάφεραν αυτή τη στιγμή οι συζητήσεις γύρω από τις ευρωεκλογές να μην αφορούν την Ευρώπη, αλλά το πώς μιλά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και το πώς απαντά ο Καραμανλής. Καμία λέξη για την ταμπακιέρα. Καμία λέξη για το τι σημαίνει Ευρώπη".

Αυτά τόνισε χτες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Νάουσα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης.Από νωρίς εκατοντάδες κάτοικοι της Νάουσας, είχαν κατακλύσει την κεντρική πλατεία της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα. Είχαν μετατρέψει την πλατεία σε ένα ποτάμι αντίστασης και οργής.

Κι αυτό παρά τις μεθοδεύσεις του - προσκείμενου στο ΣΥΝ - δημάρχου Νάουσας Δ. Βλάχου, να σαμποτάρει τη συγκέντρωση του ΚΚΕ. Αλλωστε τις προηγούμενες μέρες, οι κάτοικοι της πόλης έγιναν μάρτυρες της επιχείρησης αποκαθήλωσης των αεροπανό του ΚΚΕ από συνεργεία του δήμου.

Ο κόσμος υποδέχτηκε τους ομιλητές με το σύνθημα: "Εμπρός λαέ με το ΚΚΕ ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΟΝΕ".

Ο Γ. Χουρμουζιάδης τόνισε: "Πλήρης είναι η συγκάλυψη για το τι σημαίνει Ευρώπη. Τι σημαίνει αυτή η προοπτική των λαών και της ειρήνης. Γίνονται συζητήσεις για τα επιτόκια και τα Χρηματιστήρια και πολύ φοβάμαι ότι αυτός που θα πάει να ψηφίσει θα ξεχάσει τι είναι η Ευρώπη. Αυτό γίνεται σκόπιμα για να αποπροσανατολιστεί ο ψηφοφόρος".

"Θα έλεγα - συνέχισε ο υποψήφιος του ΚΚΕ - ότι σήμερα ζούμε στην παρρησία της "Λυδίας Λίθου". Για να δοκιμάσουν στην αρχαία εποχή το χρυσό, το έτριβαν πάνω σε μια πέτρα. Για να δοκιμαστεί σήμερα η γνησιότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρέπει να τριφτεί πάνω στη "Λυδία Λίθο", που δεν είναι άλλη από την υποταγή της Ευρώπης και των λαών της στους ισχυρούς ιμπεριαλιστές". Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, κατέληξε ο Γ. Χουρμουζιάδης, δίνει το πιο σημαντικό και ακλόνητο επιχείρημα: "Ψηφίζοντας το όραμα της Ευρώπης που προβάλλουν, ψηφίζετε τη νομιμοποίηση στον πόλεμο".

Αμέσως μετά ο Νίκος Χριστάνης,στέλεχος της ΚΟΘ του ΚΚΕ, πήρε το λόγο: "Η δολοφονική επίθεση έβγαλε στη φόρα τα άπλυτα της καθωσπρέπει πολιτισμένης ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Ενωση φωνή έχει πρόθεση αντίστασης δεν έχει. Τα κράτη - μέλη της και μάλιστα τα ισχυρά είναι ταυτόχρονα και κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ που ομόφωνα κατέληξαν μαζί και η Ελλάδα στη δολοφονική επιδρομή. Από τη ΝΑΤΟική βάση στο Αβιάνο σηκώθηκαν πολεμικά αεροπλάνα ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. Αυτή είναι η Ευρώπη τους, η Ευρώπη του πολέμου. Τόσο η ΕΕ όσο και η χώρα μας έβαψαν τα χέρια τους με αίμα και από αυτό τίποτα δεν τους ξεπλένει".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ