Σάββατο 22 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις

"Οι πνευματικοί άνθρωποι και τα ΜΜΕ" είναι το θέμα της εκδήλωσης της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Γενναδίου 8, 7ος όροφος), τη Δευτέρα (7.30μμ). Θα μιλήσει ο δημοσιογράφος - μέλος του ΔΣ της ΕΕΛ, Δημήτρης Χαλιβελάκης.Παρεμβάσεις θα κάνουν οι: Δημήτρης Γκλαβάς,πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Νίκος Κιάος,πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Ευάγγελος Μαχαίρας,πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ. Θα προλογίσει ο πρόεδρος της ΕΕΛ, Παναγιώτης Τσουτάκος.

  • "Η Γιουγκοσλαβία σήμερα. ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί - το δράμα των προσφύγων" είναι ο τίτλος της πολύ ενδιαφέρουσας έκθεσης φωτογραφίας, που φιλοξενείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος (Σίνα 16). Την έκθεση διοργανώνει η Πολιτιστική Επιτροπή του Συλλόγου, προκειμένου να συμβάλλει με την παρουσίαση σπάνιου φωτογραφικού υλικού στη βαθύτερη κατανόηση των επιπτώσεων της ΝΑΤΟικής επιδρομής κατά της Νέας Γιουγκοσλαβίας και του δράματος των προσφύγων. Διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 25/5 (καθημερινά 9πμ - 9μμ, εκτός Σαββατοκύριακου).
  • Τη Δευτέρα (7.30μμ), στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Β. Κωνσταντίνου 48), ο Κύπριος καθηγητής Αρχαιολογίας Βάσος Καραγιώργης θα μιλήσει με θέμα "Κύπρος",στο πλαίσιο του κύκλου "Ελληνική Αρχαιολογία χωρίς σύνορα".
  • Τη Δευτέρα (7.45μμ), στο Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων (3ης Σεπτεμβρίου 56, 1ος ορ.) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα "Ιερά Μονή Σινά (Ιστορία, γράμματα - τέχνες, αρχιτεκτονική)".Μιλούν: Π. Νικολόπουλος, Π. Καρματζός, Γ. Γαλάβαρης, Ηλ. Νομπιλάκης, Μαρ. Μυριανθέως - Κουφοπούλου.
  • Με έθιμα, χορούς και τραγούδια πραγματοποιείται αύριο (9.30 - 6μμ) το "9ο Αντάμωμα Ξηρομεριτών", που διοργανώνει η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου, στη θέση Μπαχούνια (περιοχή Τατοϊου).
  • Παράσταση κατά των ναρκωτικών πραγματοποιεί ο Σύλλογος Γονέων του 2ου ΤΕΕ Σαλαμίνας, αύριο (9μμ), στο Ευριπίδειο Θέατρο. Πρόκειται για το μιούζικαλ"Παμπ Εσπεράντσα - Το χαμόγελο που έσβησε", από τη θεατρική ομάδα των μαθητών του 2ου ΤΕΕ, σε κείμενο - σκηνοθεσία Ντ. Κουμπάτη.
  • Διάλεξη με θέμα "Κεφαλληνία, η αποκάλυψη της Ομηρικής Ιθάκης" οργανώνει ο Σύλλογος Φαρακλάδων η "Εύγερος" Κεφαλονιάς, στο Πολιτιστικό του Κέντρο (Δεληγιώργη 24, Αθήνα), στις 26/5 (8.30μμ), με ομιλητή τον ερευνητή - συγγραφέα Νικόλαο Λιβαδά.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ