Πέμπτη 29 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Της μνήμης και της Ανοιξης

Αφιερωμένη στη μνήμη του διακεκριμένου αρχιμουσικού Βύρωνα Κολάση,που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, είναι η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών,αύριο (8.30μ.μ.), στο Μέγαρο Μουσικής. Ο Β. Κολάσης επί σειρά ετών τίμησε την Ορχήστρα σαν εξάρχων, μόνιμος αρχιμουσικός και σολίστ. Στη συναυλία, σε διεύθυνση Μαρκ Αντρέα, συμπράττει ο διάσημος βιολονίστας, συνεργάτης και διάδοχός του Τάτσης Αποστολίδης,με το κοντσέρτο για βιολί του Μπραμς, έργο 77. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, τη Συμφωνία αρ. 1 σε ρε μείζονα(Τιτάν) του Γκούσταβ Μάλερ.

  • Στον ίδιο χώρο, σήμερα (8.30μ.μ.), για δεύτερη βραδιά, φιλοξενούνται ένας μεγάλος μαέστρος και μια μεγάλη ορχήστρα. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μιλάνου,με διεύθυνση του αρχιμουσικού Ρικάρντο Μούτι,σε έργα Βέρντι και Ρ. Στράους.
  • Σήμερα, στις 8.30μ.μ., στο "Κεντρικό Ωδείο" (Πατησίων και Τήνου 12), στο πλαίσιο των μουσικών διαλέξεων "Πορτρέτα συνθετών", που γίνεται σε συνεργασία με την Ενωση Ελλήνων Μουσουργών, ο Κωνσταντίνος Αγουρίδης παρουσιάζει έργα του και μιλά για τη δουλιά του. Θα παρουσιαστούν ηχογραφημένα αποσπάσματα και ζωντανή μουσική. Είσοδος ελεύθερη.
  • Στο στούντιο βρίσκονται τα "Υπόγεια Ρεύματα",για το πέμπτο άλμπουμ τους. Ταυτόχρονα, προετοιμάζονται για καλοκαιρινή περιοδεία, που περιλαμβάνει πόλεις και σταθμούς που δεν είχαν πέρσι. Σήμερα, το συγκρότημα δίνει που είχε προγραμματίσει για τις αρχές Απρίλη και αναβλήθηκε, λόγω ασθένειας του τραγουδιστή του γκρουπ. Τα "Υπόγεια Ρεύματα" τραγουδούν για "Τσαλακωμένες μέρες" και όχι μόνο, στις 11μ.μ., στο "Κάμελ" κλαμπ (Βουλιαγμένης 268, Αγ. Δημήτριος).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ