Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
για ανάπτυξη του αντιπολεμικού κινήματος

Η Συντονιστική Επιτροπή ζητά από όλα τα κόμματα να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους σε συγκεκριμένα ζητήματα και τα καλεί σε συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων. Προτείνει μόνιμη επαφή, ώστε να εκφράζεται πιο ουσιαστικά η διαπλοκή της δράσης των κινημάτων με τις δυνάμεις των πολιτικών κομμάτων

H Συντονιστική Επιτροπή κατά του Πολέμου που αποτελείται από εκπροσώπους 100 μαζικών και κοινωνικών φορέων, παίρνοντας υπόψη την κρισιμότητα των εξελίξεων, απευθύνθηκε χτες, στα πολιτικά κόμματα της χώρας. Η επιστολή που στάλθηκε προς τους Κ. Σκανδαλίδη, Κ. Καραμανλή, Αλ. Παπαρήγα, Ν. Κωνσταντόπουλο, Δ. Τσοβόλα και Αντ. Σαμαρά, επισημαίνει ότι δεν αρκούν οι γενικές διακηρύξεις κατά του πολέμου, αλλά χρειάζεται τα πολιτικά κόμματα και όλοι όσοι τάσσονται με αυτή τη θέση, να τοποθετηθούν συγκεκριμένα στα παρακάτω:

  • Η κυβέρνηση να άρει αμέσως την υποστήριξή της με την υπογραφή της στην απόφαση του ΝΑΤΟ για τον πόλεμο.
  • Να επιστρέψει αμέσως το Α/Τ "Θεμιστοκλής" που βρίσκεται στην Αδριατική, κάτω από τις διαταγές του ΝΑΤΟ.
  • Να σταματήσει οποιαδήποτε διευκόλυνση προς το ΝΑΤΟ από το ελληνικό έδαφος, τη θάλασσα και τον εναέριο χώρο. Καμιά χρησιμοποίηση λιμανιού, αεροδρομίου, οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου για την παροχή υπηρεσιών ή μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων και εφοδίων.
  • Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.
  • Καταδίκη του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το οποίο καταργούνται τα όρια δράσης του και δίνεται η δυνατότητα επέμβασής του παντού, στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών, παρακάμπτοντας ακόμα και τον ΟΗΕ.

ΣΕΛ.  2,    3

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ