Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Προελαύνουν οι δυνατοί

Οντας στην τελική ευθεία πριν από τους πρώτους αγώνες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οι τέσσερις φιναλίστ έκαναν επίδειξη φόρμας. Γιουβέντους, Μπάγερν, Μάντσεστερ και Ντιναμό Κιέβου κέρδισαν συνοδεύοντας την κατάκτηση τριών βαθμών με πολύ καλές εμφανίσεις. Από τα εκτός συνόρων δρώμενα ξεχωρίζει η αντεπίθεση της Μίλαν, που πλέον βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από τη Λάτσιο.

Οι "ροσονέρι" πριν από δύο βδομάδες ήταν επτά βαθμούς πίσω από τη Λάτσιο. Ομως εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα τα δύο στραβοπατήματα της πρωτοπόρου και από χθες βρίσκονται σ' απόσταση αναπνοής. Η Μίλαν συνέτριψε 5 - 1 εκτός έδρας την Ουντινέζε, ενώ η Λάτσιο έχανε μέσα στο "Ολύμπικο" από τη Γιουβέντους με 3 - 1. Ετσι πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος, η κατάκτηση του "σκουντέτο" ξανάγινε ανοιχτή υπόθεση. Η Λάτσιο έχει 56 βαθμούς και ακολουθούν Μίλαν με 55, Φιορεντίνα με 51 και Πάρμα με 49.

Η Μπάγερν κέρδισε και τη Φραγκφούρτη (3 - 1) και οδεύει ακάθεκτη για τον τίτλο διατηρώντας την απόσταση ασφαλείας που της παρέχουν οι 10 βαθμοί από τη δεύτερη Λεβερκούζεν, που επίσης "χαμογέλασε". Νίκησε την Γκλάντμπαχ 4 - 1 ενώ η Καϊζερσλάουτεν έχανε από τη Ρόστοκ 2 - 1. Ετσι η Λεβερκούζεν "αγκάλιασε" την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στη βαθμολογία: Μπάγερν 64, Λεβερκούζεν 54, Καϊζερσλάουτεν 48, Χέρτα Βερ. και Βόλφσμπουργκ 45.

Η Μάντσεστερ χάρηκε διπλά αφού όχι μόνο κέρδισε τη Σέφιλντ με 3 - 0 αλλά μια από τις βασικές διώκτριές της, η Τσέλσι, "αυτοκτόνησε" χάνοντας σημαντική ευκαιρία να την πλησιάσει πολύ. Στο "Στάμφορντ Μπριτζ" οι Λονδρέζοι νικούσαν ως το 82' τη Λέστερ με 2 - 0 αλλά τελικά παραχώρησαν ισοπαλία 2 - 2. Χωρίς τέλος δείχνει ο κατήφορος της Λίβερπουλ που έχασε στο "Ανφιλντ" και από την Αστον Βίλα με 0 - 1.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ