Πέμπτη 15 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ημέρα των τραγουδιών

Με τον Γιάννη Λεμπέση και την ορχήστρα του "Λαϊκή Στράτα" στο πάλκο της, συνεχίζονται από σήμερα (10.30μμ) στη "Μαγιοπούλα" (Οδεμησίου 9, Καισαριανή) και για 50 ακόμη βραδιές, οι διαδρομές στο λαϊκό τραγούδι. Με μεράκι και γνώση ο γνωστός τραγουδιστής και συνθέτης και η ορχήστρα του έχουν ετοιμάσει αφιερώματα σε ορισμένους από τους τελευταίους τραγουδιστές και δημιουργούς του ρεμπέτικου, όπως οι Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Μιχάλης Γενίτσαρης και Ρένα Στάμου. Επίσης, έχουν προγραμματισθεί βραδιές μουσικών αυτοσχεδιασμών με τη συμμετοχή σπουδαίων παραδοσιακών σολίστ, όπως η Ευαγγελία Μαργαρώνη (πιάνο), o Στάθης Κουκουλάρης (βιολί), o Νίκος Σαραγούδας (ούτι) και o Νίκος Καρατάσος (σαντούρι). Ακόμη, θα γίνουν τέσσερις βραδιές - αφιερώματα στους Μάρκο Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Γιάννη Παπαϊωάννου και Απόστολο Χατζηχρήστο, με έμφαση σε άγνωστες πλευρές του έργου αυτών των μεγάλων δημιουργών του ρεμπέτικου. Τα αφιερώματα επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Κουνάδης.

  • Λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια θα παρουσιάσουν οι "Εν χορδαίς και οργάνοις",που σήμερα εμφανίζονται στο "Μακάρι" (Ζ. Πηγής 125 και Κομνηνών, Εξάρχεια).
  • Χορός και τραγούδι από τη Μέση Ανατολή, σήμερα (11μμ), στο "Μπαράκι του Βασίλη" (Ζ. Πηγής), από την Ντιάνα Ρχέα και τις μαθήτριές της.
  • Βραδιά μνήμης με τις μουσικές των "Νιρβάνα" η σημερινή (11.30μμ), στο "Κάμελ" (Βουλιαγμένης 268, Αγ. Δημήτριος).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ