Σάββατο 3 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΡΕΠΠΑΣ
Δείγμα πλουραλισμού η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα!
  • Ο υπουργός Τύπου κάλυψε τη λειτουργία ραδιοσταθμού που θα προωθεί τις θέσεις των Αμερικανών, τη στιγμή που αυτοί βομβαρδίζουν τα Βαλκάνια
  • Στρ. Κόρακας: Η κυβέρνηση υποκύπτει στις επιταγές των ΗΠΑ για ένα ακόμα μέσο πλύσης εγκεφάλου του λαού μας

Σε μία στιγμή που τα Βαλκάνια φλέγονται από την επιδρομή του ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση δίνει στους ιμπεριαλιστές ραδιοφωνικό βήμα με τη λειτουργία του αγγλόφωνου σταθμού "2000 News", την οποία ο Δ. Ρέππας εμφάνισε ως προσπάθεια "να λειτουργούν όσο γίνεται περισσότερες πηγές πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών".

Απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του Στρ. Κόρακα στη Βουλή έφτασε στο σημείο να συγκρίνει το σταθμό που προπαγανδίζει τις θέσεις των Αμερικανών με τον "902", λέγοντας ότι κάθε σταθμός έχει έναν συγκεκριμένο προσανατολισμό και αυτό είναι "στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας της ενημέρωσης".

Το θέμα δεν είναι η ανάγκη για πολυφωνική ενημέρωση, είπε ο Στρ. Κόρακας, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος σταθμός "θα είναι αναμεταδότης της διαβόητης "Φωνής της Αμερικής" και θα έχει το ρόλο του προπαγανδιστή των θέσεων του ιμπεριαλισμού". Ο βουλευτής υπενθύμισε ότι στη δεξίωση που έγινε για τη λειτουργία του, τη μέρα που άρχισαν οι βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία, ο διευθυντής του σταθμού χαρακτήρισε τον παρόντα Ν. Μπερνς ως τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο επικοινωνιακό δορυφόρο καλής θέλησης μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας. Και ο "ανθύπατος" Μπερνς ανταπάντησε ότι "ο σταθμός αυτός είναι ο μοναδικός σταθμός που θα ακούμε όλοι και όλοι θα κερδίζουμε κάτι από αυτόν".

Αυτή είναι η πραγματικότητα, είπε ο Στρ. Κόρακας και τόνισε: "Η κυβέρνηση έρχεται εδώ, πραγματικά χωρίς ντροπή, να δώσει στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, υποκύπτοντας σε όλα τα θελήματά τους, και ένα ακόμα μέσο πλύσης εγκεφάλου, όχι μόνο του λαού μας, αλλά και των γύρω λαών και των Ελλήνων της διασποράς. Τέτοια πράγματα είναι αχρείαστα για τον τόπο μας και καλό θα ήταν η κυβέρνηση να ήταν πιο φειδωλή σε αυτού του είδους τις εκχωρήσεις αδειών".

Στη δευτερολογία του ο Δ. Ρέππας ισχυρίστηκε ότι ο περιορισμός της ασύδοτης προπαγάνδας των ιμπεριαλιστών συνιστά λογοκρισία και κάλυψε την προσβλητική δράση του Μπερνς, λέγοντας ότι "δεν είναι πρέσβης μειωμένων δικαιωμάτων σε σχέση με τους συναδέλφους του". Επεξέτεινε δε τη συζήτηση στη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των βομβαρδισμών, λέγοντας ότι έχει πετύχει "άριστα αποτελέσματα", χαρακτηρίζοντας τις αντίθετες θέσεις "κενές περιεχομένου ρητορείες, που αποδεικνύουν ότι κάποιοι είναι εγκιβωτισμένοι σε έναν κομματικό αταβισμό προηγούμενων δεκαετιών".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ