Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανοικοδομική πανελλαδική απεργία

Απεργούν σήμερα οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα. Στις 9.30 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, η κεντρική συγκέντρωση. Στις 10 π.μ., στο ΕΚΘ, θα συγκεντρωθούν οι απεργοί της Θεσσαλονίκης

Παραλύει σήμερα κάθε οικοδομική δραστηριότητα, καθώς οι οικοδόμοι προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στη νέα αντιασφαλιστική κυβερνητική επιδρομή και διεκδικώντας την ικανοποίηση αιτημάτων του κλάδου. Οι οικοδόμοι Αθήνας - Πειραιά θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Συνδικαλιστικά στελέχη της Ομοσπονδίας και των Συνδικάτων - μελών της ανά τη χώρα, όλο το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποίησαν συνεχείς περιοδείες στους τόπους δουλιάς και στους χώρους όπου ζουν και δρουν οικοδόμοι, ενημερώνοντας για τα προβλήματα του κλάδου και καλώντας σε καθολική συμμετοχή στην κινητοποίηση. Οπως επισημαίνουν συνδικαλιστές, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό και αναμένεται μαζική και δυναμική ανταπόκριση στη σημερινή κινητοποίηση.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία επισημαίνει την αυξανόμενη συνεχώς ένταση της κυβερνητικής επίθεσης σε όλο το φάσμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και συμπληρώνει: "Μετά την κατάργηση διά νόμου του 8ωρου, της πλήρους απασχόλησης κλπ., η επίθεση συνεχίζεται, με στόχο το ξερίζωμα κάθε ιστού της κοινωνικής ασφάλισης".

Σημειώνει ότι η νέα αντιασφαλιστική επίθεση ξεκίνησε με το νόμο 2676/99, που, ανάμεσα στις κατάπτυστες διατάξεις του, συμπεριέλαβε και τη μείωση του συντελεστή υπολογισμού των ενσήμων στις οικοδομές και έπεται συνέχεια με το λεγόμενο μεγάλο ασφαλιστικό. Υπογραμμίζει πως "επισπεύδοντας η κυβέρνηση την υλοποίηση των απάνθρωπων επιλογών της για ιδιωτικοποίηση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, διόρισε, λόγω πείρας, πρόεδρο του ΙΚΑ τον πρόεδρο της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, Μ. Νεκτάριο ".

Καταλήγοντας, τονίζει ότι οι εργαζόμενοι, με το συντονισμένο αγώνα τους, μπορούν να ακινητοποιήσουν τον αντεργατικό οδοστρωτήρα.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση, στις 10 π.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, οργανώνει σήμερα το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής απεργία που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία του κλάδου.

Με δήλωσή του, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Β. Αχτσής,καλεί όλους τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους στα συναφή επαγγέλματα να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, γιατί, όπως τόνισε, "τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά και οξυμένα και αν οι οικοδόμοι δε συσπειρωθούν γύρω από το συνδικάτο τους, θα έρθουν χειρότερες μέρες. Την περίοδο αυτή, η κυβέρνηση έχει σχεδόν ολοκληρώσει τον "κοινωνικό διάλογο", με άμεσο αποτέλεσμα τη, διά νόμου, κατάργηση του 8ωρου. Ενώ τώρα έχει βάλει στο στόχαστρο και την ασφάλιση". Επίσης, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από τα συνδικάτα τους και να αγωνιστούν ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκίνησε με περιφερειακές συσκέψεις(2010-01-12 00:00:00.0)
Στο πόδι σήμερα οι οικοδόμοι(2009-06-24 00:00:00.0)
Νεκρώνουν από τα χαράματα γιαπιά και εργοτάξια(2008-06-25 00:00:00.0)
Απεργιακή αναμέτρηση σε οικοδόμους και ιδιωτική Υγεία(2008-06-24 00:00:00.0)
Μαζικά σήμερα στη Γενική Συνέλευση(2007-11-04 00:00:00.0)
Κορυφώνεται η μάχη της απεργίας(2006-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ