Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ "ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ"
Σε οριακό σημείο

Δίωρη συμβολική κατάληψη χτες της παλαιάς Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(του ανταποκριτή μας).-

Οι εργαζόμενοι της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ προχώρησαν χτες σε 2ωρη συμβολική κατάληψη της παλαιάς Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας στο ύψος του εργοστασίου της ΒΑΛΚΑΝ, διαμαρτυρόμενοι για τις μεθοδεύσεις, που οδηγούν στο κλείσιμο της βιομηχανίας και απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους για τους τελευταίους 9 μήνες.

Στα μεγάλα πανό, που είχαν αναρτήσει, κυριαρχούσε το συνθήματα "Οχι άλλη βιομηχανία κλειστή στην πόλη μας. Δεν αντέχει άλλη ανεργία",οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την απόφασή τους να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα τους και να εξαντλήσουν κάθε μορφή πίεσης, ώστε να βρεθεί το συντομότερο δυνατό λύση, που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Για την κινητοποίηση των εργαζομένων και το πρόβλημα λειτουργίας της ΒΑΛΚΑΝ, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην επιχείρηση, Παντελής Κυριαζής,δήλωσε στο "Ρ": "Το κλείσιμο του δρόμου γίνεται για να μάθουν οι φορείς και ο λαός της Θεσσαλονίκης ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αναμένουν άλλο και ότι πρέπει όλοι να πάρουν θέση και να απαιτήσουν άμεση λύση του προβλήματος. Δηλαδή, τη διάθεση από τις τράπεζες, με κυβερνητική παρέμβαση, των απαραίτητων κεφαλαίων κίνησης για να μπορέσει να λειτουργήσει η επιχείρηση. Διαφορετικά, 360 εργαζόμενοι θα πεταχτούν στο δρόμο και χιλιάδες οικογένειες που ζουν από τη ΒΑΛΚΑΝ θα χάσουν το ψωμί τους. "

Ο Θανάσης Μητρούδας,μέλος του ΔΣ του σωματείου, δήλωσε: "Από εδώ και πέρα, έχουμε μπροστά μας μια σειρά ενέργειες του σωματείου. Η διοίκηση του σωματείου αύριο θα κατεβεί στην Αθήνα, θα επιδώσει ψήφισμα στα πολιτικά κόμματα στη Βουλή και θα προσπαθήσει να δει ορισμένους από τους βουλευτές και υπουργούς, που είναι αρμόδιοι, όπως τον υπουργό Ανάπτυξης, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Εργασίας. Είμαστε απλήρωτοι 9 μήνες, δεν πάει άλλο, έχουμε οικογένειες, δεν μπορούμε να ζήσουμε πια χωρίς τα μεροκάματά μας. Οταν γυρίσουμε απ' την Αθήνα, θα καλέσουμε γενική συνέλευση και θα πάρουμε αποφάσεις για την κλιμάκωση των αγώνων μας, αν δε βρεθεί λύση".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ