Τρίτη 16 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εαρινές πρεμιέρες

Ξεκινούν οι παραστάσης της "Ατακτης Τάξης",που από σήμερα κάνει κατάληψη στο "Από Μηχανής Θέατρο" (Ακαδήμου 13, πλ. Κουμουνδούρου, τηλ. 5235.716). Στην "Ατακτη Τάξη" φοιτά ένας αιώνιος μαθητής, ο Χρήστος Βαλαβανίδης,υποφέρει μια δασκάλα, η Ασπασία Κράλλη και οι βασανιστές της είναι τέσσερις νεαροί μαθητές που νιώθουν κι αυτοί με τη σειρά τους την εξουσία της δασκάλας. Μια παράσταση νεανική, σύγχρονη και ροκ. Μια παράσταση που ασχολείται με τα κακά και τα καλά της σχολικής ζωής, την αντιπαράθεση των μαθητών στο σύστημα, τη μοναξιά του δασκάλου. Μια παράσταση με πολλή μουσική ροκ, χέβι μέταλ και τζαζ, τη μουσική επιλογή της οποίας έχει κάνει ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Βαλαβανίδη και της Ασπασίας Κράλλη.Τους ρόλους των απείθαρχων μαθητών ερμηνεύουν: Ντόρα Ζαχαροπούλου, Νίκος Καρδώνης, Αλεξάνδρα Ντεληθέου και Σταύρος Σιούλης.

  • Κι ενώ, συνεχίζονται με επιτυχία στο "Νέο Ελληνικό Θέατρο" του Γιώργου Αρμένη,οι παραστάσεις του έργου "Κομμάτια και θρύψαλα" του Γ. Σκούρτη,σήμερα κάνει επίσημη πρεμιέρα η "Δεσποινίδα Τζούλια" του Στρίντμπεργκ,που ανεβαίνει, στη Β Σκηνή του θεάτρου, σε συνεργασία με την "Πράξη Επτά".Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Μ. Μέλμπεργκ,σκηνοθεσία Θόδωρου Γράμψα,σκηνικά - κοστούμια Ελλης Παπαγεωργακοπούλου,επιμέλεια κίνησης Βάλιας Παπαχρήστου και Φώτη Νικολάου και επιμέλεια ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου.Το ρόλο της Δεσποινίδας Τζούλια ερμηνεύει ηΠηνελόπη Μαρκοπούλου,το ρόλο του Ζαν ο Θόδωρος Γράμψας και το ρόλο της Κριστίν η Γεωργία Σοφιανοπούλου.
  • Επίσημη έχει επίσης, την Πέμπτη, το θέατρο "Σταθμός",με το έργο τουΖαν Ανούιγ "Ιεζαβέλ",που ανεβαίνει σε μετάφραση Ροζίτας Σώκου και Ιρένε Μαραντέι,σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Κοραή Δαμάτη και σκηνικά - κοστούμια Μιχάλη Σδούγκου.Παίζουν: Τζένη Ρουσέα, Ολγα Πολίτου, Νίκος Κούρος, Βερόνικα Αργέντζη, Δημήτρης Αλεξανδρής και Τζένη Ιωακειμίδου.
  • Συνεχίζονται, με εντατικό ρυθμό, οι δοκιμές του έργου του Φρίντριχ Ντίρενματ "Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας",που θα παρουσιάσει το ΚΘΒΕ,στις 19 Μαρτίου, στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Ηώς Αμανάκη,σκηνοθεσία Εύη Γαβριηλίδη,σκηνικά - κοστούμια Απόστολου Βέττα,μουσική Γιούρι Στούπελ και χορογραφία Κώστα Γεράρδου.Παίζουν: Τζένη Γαϊτανοπούλου, Δημήτρης Καρέλλης, Γιάννης Μόρτζος, Χάρης Τσιτσάκης, Κώστας Σαντάς, Θόδωρος Συριώτης, Δημήτρης Κολοβός, Νίκος Κολοβός, Σοφία Λάππου,κ. ά.
  • Πρεμιέρα σήμερα και στην Κεντρική Σκηνή του "Καμπέρειου" θεάτρου, από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων,με το έργο του Τσέχωφ "Θείος Βάνιας",που ανεβαίνει σε μετάφραση Χρύσας Προκοπάκη (με τη συνεργασία του Δ. Σπάθη και του Λ. Βογιατζή), σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια Βασίλη Νικολαϊδη,σκηνικά - κοστούμια Νίκου Στεφάνου.Παίζουν: Μιράντα Οικονομίδου, Στάθης Κακαβάς, Δημήτρης Πετρόπουλος, Γιώργος Γραμματικός, Ελισάβετ Ναζλίδου, Μιχάλης Μπίζιος, Λουκία Πιστιόλα, Αλέκα Τουμαζάτου.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ