Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
"Γαλαζοπράσινο" ξεπούλημα

Στο "ξεπούλημα" του Γ' Εκκοκκιστηρίου Ματαράγκας,του μεγαλύτερου της περιοχής, προχώρησε η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας (ΕΑΣΚ), καθώς πρόσφατα η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της πήρε την απόφαση να το νοικιάσει "κοψοχρονιάς" σε ιδιώτη εκκοκκιστή. Η "ΛΑΕ - Βιοκαρπέτ", με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τη συγκεκριμένη ενέργεια και καλεί το ΔΣ της Ενωσης να αναθεωρήσει την απόφασή του.

"Η ενέργεια αυτή θα είναι ολέθρια για την οργάνωση της Ενωσης, αλλά και για τους χιλιάδες βαμβακοπαραγωγούς του νομού μας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι θα μετατραπούν σε έρμαια των ενοικιαστών" τονίζεται στην ανακοίνωση. Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνει η "ΛΑΕ - Βιοκαρπέτ", οι αγρότες θα βρεθούν ανυπεράσπιστοι μπροστά στις πιέσεις των ιδιωτών εκκοκκιστών, οι οποίοι στόχο θα έχουν να αγοράζουν το βαμβάκι σε όσο το δυνατόν εξευτελιστικότερες τιμές και να εφαρμόζουν όρους πληρωμών που θα συμφέρουν τους ίδιους και όχι τους αγρότες.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται η ενοικίαση του συνεταιριστικού εκκοκκιστηρίου Ματαράγκας, ως "αποικιακού χαρακτήρα συμφωνία". Ενδεικτικό της απαράδεκτης αυτής συμφωνίας είναι ο όρος να δίνει ο ενοικιαστής στην ΕΑΣΚ 4,5 δραχμές για κάθε κιλό βαμβάκι που θα εκκοκκίζει, ποσό που δεν επαρκεί ούτε καν για τη συντήρηση των μηχανημάτων του εκκοκκιστηρίου!

Καταλήγοντας, η "ΛΑΕ - Βιοκαρπέτ" καλεί το ΔΣ της ΕΑΣΚ να ακυρώσει αυτή τη μεθόδευση και να προχωρήσει η ίδια η Ενωση στη λειτουργία της εκκοκκιστικτής συνεταιριστικής μονάδας, δεδομένου ότι υπάρχει η απαραίτητη υποδομή σε μηχανολογικό εξοπλισμό και κτίρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ