Πέμπτη 27 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ούτε νερό, ούτε «ρευστό»

Σε απόγνωση εκατοντάδες παραγωγοί, εξαιτίας της οικονομικής «ξηρασίας» που επέβαλε η ΑΤΕ

Σε δραματικά οικονομικά αδιέξοδα έχει οδηγήσει, ήδη, εκατοντάδες αγρότες της Λάρισας η απόφαση της κυβέρνησης να κόψει τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας προς τους μικρομεσαίους αγρότες και τους συνεταιρισμούς. Συγκεκριμένα, λίγες βδομάδες μετά την εφαρμογή της απόφασης, έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στην είσπραξη χρημάτων από την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας από εφόδια, που ανέρχονται στο 1 δισ. δραχμές, τα οποία εκ των πραγμάτων αδυνατούν να πληρώσουν οι αγρότες. Επίσης, πολλοί αγρότες αδυνατούν να αγοράσουν φυτοφάρμακα και άλλα γεωργικά εφόδια, καθώς αποκλείονται από το δικαίωμα δανειοδότησης και δεν έχουν τα χρήματα για να τ' αγοράσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι βαμβακοπαραγωγοί δεν μπορούν να προμηθευτούν διάφορα φυτοφάρμακα για την καταπολέμηση διάφορων ασθενειών της καλλιέργειας που βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης. Γεγονός που σημαίνει ότι θα υποβαθμιστεί η ποιότητα, θα μειωθεί η ποσότητα των προϊόντων τους και κατά συνέπεια θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο το εισόδημά τους.

Βεβαίως, αυτό το αποτέλεσμα είναι μία από τις πολλές και δραματικές συνέπειες που θα επιφέρει η κυβερνητική απόφαση σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και των συνεταιρισμών, που ελήφθη προκειμένου να εισαχθεί η Αγροτική Τράπεζα με καλύτερους όρους στο Χρηματιστήριο και να «ξεριζώσει» τους μικρομεσαίους αγρότες από τα χωράφια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ