Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Το φιλειρηνικό κίνημα σε θέση "μάχης"

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, 24 Φλεβάρη, σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και καταλήχτηκε άμεσα να διοργανωθούν πολύμορφες δραστηριότητες καταδίκης της προσπάθειας επιβολής της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην περιοχή, της παράδοσης του Οτσαλάν, της υποκρισίας των ΗΠΑ, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης για δήθεν δίκαιη δίκη κλπ.

Το φιλειρηνικό κίνημα απαιτεί άμεση απελευθέρωση του Οτσαλάν, επίλυση του Κουρδικού μέσα από διεθνή διάσκεψη, να σταματήσουν τώρα οι στρατιωτικές επεμβάσεις στη γείτονα χώρα και η εμπλοκή μας στα τυχοδιωκτικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια.

Αποφασίστηκε όλες αυτές οι δραστηριότητες να κορυφωθούν στην πορεία Ειρήνης από την Κερασίτσα στην Τρίπολη, στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, που φέτος θα γίνει την Κυριακή, 9 Μάη. Το Σάββατο, 8 Μάη, θα πραγματοποιηθεί κατασκήνωση νέων της ειρήνης στο χωριό της Τεγέας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Κώστας Γεωργουσόπουλος,που, μεταξύ των άλλων, μίλησε για την πρωτοβουλία του ΕΚ να καλέσει σε σύσκεψη όλους τους φορείς του νομού σήμερα Παρασκευή, 26 Φλεβάρη, στις 6.00 μ.μ., στην αίθουσα του ΕΚ,ώστε να καταληχτούν συγκεκριμένες δραστηριότητες (συλλαλητήριο κλπ.), για να εκφραστεί η αλληλεγγύη του αρκαδικού λαού στον κουρδικό λαό, να απαιτηθεί η άμεση απελευθέρωση του Οτσαλάν, να καταδικαστεί η στάση των ΗΠΑ, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης στις τελευταίες εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ