Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυτό κι αν είναι θράσος!

Κι όμως, έχουν το... θράσος να μιλάνε και να κατηγορούν. Ο λόγος για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα για την καινούρια υπουργό Πολιτισμού, Ελισάβετ Παπαζώη, η οποία χτες στη Βουλή, ούτε λίγο - ούτε πολύ, κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι... δε στηρίζει τον αγώνα του κουρδικού λαού!

Χαρακτηριστικές ήταν οι φράσεις της χτες, όταν, απευθυνόμενη στον βουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα, είπε ότι "υπήρξε μια εποχή όπου το κόμμα του αρνείτο την ύπαρξη του ΡΚΚ", προσθέτοντας πως το ΚΚΕ στο παρελθόν "είχε αρνηθεί να υπογράψει τα κείμενα που κυκλοφορούσαν στη Βουλή για την υπεράσπιση του κουρδικού ζητήματος".

Αμεση βέβαια ήταν η απάντηση του βουλευτή του ΚΚΕ, που τόνισε πως επί χρόνια στα διεθνή βήματα το ΚΚΕ είναι αυτό που στηρίζει τους αγώνες του κουρδικού λαού, θυμίζοντας στην υπουργό Πολιτισμού ότι το κείμενο που είχε αρνηθεί το ΚΚΕ να υπογράψει "ήταν πρόσκληση προβολής συγκεκριμένου προσώπου του ΠΑΣΟΚ, του κ. Χαραλαμπίδη". Κατέληξε δε λέγοντας ότι "όταν είστε στη θέση τη σημερινή της κυβέρνησης, αυτή που παρέδωσε τον Οτσαλάν, νομίζω ότι είναι αποτροπιασμός"!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ