• Σε μαζική διαμαρτυρία, αύριο στις 12μ στο Γενικό Λογιστήριο, καλεί η ΕΣΑΚ Δημοσίου
  • Τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στο "διάλογο" μεθοδεύει η πλειοψηφία της, αποχή της ΓΣΕΕ και αντίδραση προτείνει η ΔΑΣ
  • - Με το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω απ' τον ψευδεπίγραφο κοινωνικό διάλογο για το φορολογικό, που τυπικά ξεκινά αύριο Πέμπτη στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, εμφανίζεται η ΑΔΕΔΥ,καθώς η ηγεσία... - 1999-02-24 00:00:00.0"/>
  • Σε μαζική διαμαρτυρία, αύριο στις 12μ στο Γενικό Λογιστήριο, καλεί η ΕΣΑΚ Δημοσίου
  • Τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στο "διάλογο" μεθοδεύει η πλειοψηφία της, αποχή της ΓΣΕΕ και αντίδραση προτείνει η ΔΑΣ
  • - Με το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω απ' τον ψευδεπίγραφο κοινωνικό διάλογο για το φορολογικό, που τυπικά ξεκινά αύριο Πέμπτη στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, εμφανίζεται η ΑΔΕΔΥ,καθώς η ηγεσία... - 1999-02-24 00:00:00.0" /> Μεθόδευση για συμμετοχή | ΕΡΓΑΤΙΚΑ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Τετάρτη 24 Φλεβάρη 1999
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 23
    ΕΡΓΑΤΙΚΑ
    "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ"
    Μεθόδευση για συμμετοχή
    • Σε μαζική διαμαρτυρία, αύριο στις 12μ στο Γενικό Λογιστήριο, καλεί η ΕΣΑΚ Δημοσίου
    • Τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στο "διάλογο" μεθοδεύει η πλειοψηφία της, αποχή της ΓΣΕΕ και αντίδραση προτείνει η ΔΑΣ

    Με το "ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω" απ' τον ψευδεπίγραφο "κοινωνικό διάλογο" για το φορολογικό, που τυπικά ξεκινά αύριο Πέμπτη στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, εμφανίζεται η ΑΔΕΔΥ,καθώς η ηγεσία της επιδιώκει τη συμμετοχή σ' αυτόν, αλλά σκοντάφτει στις αντιδράσεις των εργαζομένων. Αύριο αναμένεται σχετική συνεδρίαση του προεδρείου της ΓΣΕΕ,όπου η ΔΑΣ θα προτείνει καταδίκη του "διαλόγου" και συγκέντρωση έξω απ' το Γενικό Λογιστήριο.

    Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει για αύριο 3ωρη παναθηναϊκή στάση εργασίας (12μ - 3μμ) και έχει καλέσει συγκέντρωση... συνδικαλιστικών στελεχών στις 12 το μεσημέρι έξω απ' το Γενικό Λογιστήριο. Αντίθετα, η ΕΣΑΚ Δημοσίου καλεί τους δημόσιους υπάλληλους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση και να καταδικάσουν την αντεργατική κυβερνητική πολιτική και όσους συναινούν σε αυτή.

    Σε συνέντευξη Τύπου χτες, ο Γ. Κουτσούκος,πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚ) σημείωσε πως θα συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ στο "διάλογο", για να... αναδείξει τις θέσεις της και παρέπεμψε για τη συνέχεια στο Γενικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάρτη. Ο Γ. Κουτσούκος επικέντρωσε στην "ανάγκη να υπάρξει βαθιά φορολογική μεταρρύθμιση", αποφεύγοντας να θέσει σε προτεραιότητα τα πάγια αιτήματα για αύξηση του αφορολόγητου ορίου, της τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας κ.ά.

    Προς στήριξη του προέδρου έσπευσε ο Κ. Κόλλιας γραμματέας της ΑΔΕΔΥ (ΔΑΚΕ), κάνοντας λόγο για "αγωνιστικό τρόπο, που ανταποκρίνεται η ΑΔΕΔΥ στην πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο".

    O Δ. Αγκαβανάκης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και στέλεχος της ΕΣΑΚ Δημοσίου, δήλωσε σχετικά: "Με εντυπωσιασμούς και φαμφάρες αρχίζει αύριο η κυβέρνηση το διαβόητο "κοινωνικό διάλογο" για το φορολογικό, με στόχο να υλοποιήσει τις κατευθύνσεις της ΟΝΕ και να επιβάλλει σήμερα νέα βάρη στους εργαζόμενους, σπείροντας φρούδες ελπίδες για το μέλλον. Εχουμε την πικρή εμπειρία από τον προηγούμενο "κοινωνικό διάλογο", συνεπώς κανείς συνδικαλιστής δε δικαιούται να πάρει μέρος σ' αυτήν την παρωδία και να γίνει συνένοχος σε νέα αντεργατικά φορολογικά μέτρα. Φυσικά μέσα απ' όλη αυτή τη διαδικασία υπηρετούνται και άλλες σκοπιμότητες, επηρεασμού της κοινής γνώμης στη σημερινή αρνητική συγκυρία για την κυβέρνηση. Με όλα αυτά τα δεδομένα είναι τεράστιες οι ευθύνες των ηγεσιών ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ που συνειδητά συμπράττουν σε αυτή την κατεύθυνση. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δώσουν σε όλους τους "κοινωνικούς εταίρους" δυναμική απάντηση, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, καταδικάζοντας τον "κοινωνικό διάλογο" και απαιτώντας άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους".

    Με δήλωσή τους, τα μέλη της "Αυτόνομης Παρέμβασης" στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, χαρακτηρίζουν αποπροσανατολιστικό το "διάλογο" για το φορολογικό. Καλούν τους εργαζόμενους στο δημόσιο να συμμετέχουν στη συγκέντρωση της Πέμπτης, καταγγέλλοντας την κυβερνητική στάση και απαιτώντας από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

    Η ΓΣΕΕ

    Η θέση της ΔΑΣ για αποχή από τον "κοινωνικό διάλογο" απάτη για το φορολογικό και η προσπάθεια της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ για συμμετοχή της Συνομοσπονδίας στην ψευδεπίγραφη διαδικασία - με την οποία διαφωνούν όπως φαίνεται και οι υπόλοιπες παρατάξεις, αλλά και στελέχη της ΠΑΣΚΕ - δίνουν το στίγμα της σημερινής συνεδρίασης του προεδρείου της ΓΣΕΕ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος,ενδέχεται να επιδιώξει να μη γίνει η συνεδρίαση αυτή, προκειμένου να αποφύγει δυσάρεστες αντιδράσεις, μεγεθυμένες και από την πολιτική ένταση που προκάλεσε η υπόθεση Οτσαλάν.

    Η ΔΑΣ,εκτός από την πρόταση αποχής από το "διάλογο" - απάτη, θα προτείνει συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο διεξαγωγής του "διαλόγου", την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι.

    ΔΑΚΕ και ΑΠ φαίνεται να αντιδρούν στη συμμετοχή της ΓΣΕΕ στον "κοινωνικό διάλογο" προς το παρόν και ζητούν νομοθετική ρύθμιση για την τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και αύξηση του αφορολόγητου ορίου, για τα εισοδήματα του 1998, πριν ξεκινήσει ανάλογη διαδικασία.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ