Τετάρτη 24 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΡΟ
ΟΧΙ στις απολύσεις

Στάση εργασίας και συγκέντρωση την Πέμπτη, στις 9.30 π.μ. στην Ομόνοια, ενάντια στις απολύσεις 900 εργαζομένων

Τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην Ομόνοια, πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο μετρό,διαμαρτυρόμενοι για το συνεχιζόμενο "πάγωμα" του έργου με ευθύνη κυβέρνησης και αναδόχων, αλλά και για τις 900 εκβιαστικές απολύσεις, που ανακοίνωσε η κατασκευάστρια κοινοπραξία "Ολυμπιακό μετρό".

Το Παράρτημα Εργαζομένων μετρό του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως το έργο είναι "παγωμένο" τρία χρόνια και σημειώνει ότι: Για το κομμάτι Σύνταγμα - Μοναστηράκι, σύμφωνα με δηλώσεις από τη δημόσια επιβλέπουσα εταιρία "Αττικό μετρό" και από την κοινοπραξία "Ολυμπιακό μετρό", έχουν βρεθεί οι "τεχνικές λύσεις", αλλά παραμένει το πρόβλημα με τη Μητρόπολη Αθηνών, που δεν αφήνει να γίνουν εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας και δεν μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες. Παραμένουν τα προβλήματα στο κομμάτι Μοναστηράκι - Κεραμεικός με τη νέα χάραξη της γραμμής και την αλλαγή της θέσης του σταθμού του Κεραμεικού. Νέα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην επέκταση της γραμμής προς το Αιγάλεω, καθώς η Γεωπονική Σχολή δε θέλει να γίνει ο σταθμός του μετρό στο χώρο της. Υπογραμμίζει ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ συνεχίζει να αδιαφορεί για τα προβλήματα, αφήνοντάς τα να συσσωρεύονται, ότι η κοινοπραξία εκμεταλλεύεται τη στάση αυτή για να διεκδικεί έξτρα αποζημιώσεις από καθυστερήσεις, ενώ προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει τους εργαζόμενους σαν μοχλό πίεσης ανακοίνωσε 900 απολύσεις μέχρι τέλους του χρόνου.

Καλεί την κοινοπραξία να σταματήσει τις ομαδικές απολύσεις και να κρατήσει το απαραίτητο προσωπικό για την εκτέλεση του υπόλοιπου έργου. Επίσης το ΥΠΕΧΩΔΕ και την κυβέρνηση να δουν με σοβαρότητα τα προβλήματα και να δώσει άμεση λύση, ώστε να μην υπάρξουν νέες επιπτώσεις στο κόστος και στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ