Σάββατο 20 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Βασιλικότεροι του βασιλέως...

Ταυτιζόμενοι πλήρως με την κυβερνητική πολιτική οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Χρ. Φωτίου όχι μόνο καταψήφισαν στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ψήφισμα για την υπόθεση των Κούρδων και την γκαγκστερική απαγωγή του ηγέτη του ΡΚΚ Α. Οτσαλάν, αλλά αρνήθηκαν ακόμα και να μετέχουν στη διαπαραταξιακή επιτροπή σύνταξης του ψηφίσματος. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο μεν Χρ. Φωτίου απουσίαζε από τη συνεδρίαση, η δε αντικαταστάτρια του Θεονίτσα Βλασσοπούλου (σύζυγος του βουλευτή Λευκάδας του ΠΑΣΟΚ Β. Βλασσόπουλου), αφού είπε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε τις ευθύνες της (!), ζήτησε να πέσουν οι τόνοι για να μη διχαστούν οι Ελληνες (!!).

Ο επικεφαλής της Κίνησης Πειραιάς - Αναγέννηση Παναγιώτης Σαλπέας μεταξύ άλλων τόνισε: "Πέρα από το ότι όλοι νιώθουμε ντροπιασμένοι και πικραμένοι, υπάρχει μια πολιτική που γεννά τα προβλήματα. Ξέρουμε ποιοι σχεδιάζουν αυτή την πολιτική. Δεν είναι μόνο η στρατοκρατική κυβέρνηση της Τουρκίας, αλλά είναι η γενική πολιτική των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν είναι μόνο κάποιοι αδέξιοι χειρισμοί κάποιων "κουτών" υπουργών. Ολοι πρέπει να καταλάβουμε ότι έχει αναχθεί σε καθοριστικός ο αμερικάνικος παράγοντας. Οι παραιτήσεις των υπουργών κρύβουν την ουσία ότι έχουμε γίνει φερέφωνα της αμερικάνικης και κοινοτικής πολιτικής".

Ο δημοτικός σύμβουλος, εξάλλου, της Κίνησης Κώστας Τζατζάνης πρόσθεσε ότι τίθεται συνολικά θέμα της κυβέρνησης και όχι κάποιων υπουργών. "Ο κατήφορος της πολιτικής της εξάρτησης είναι ορατός. Ηδη από τη Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται να ορμήσουν στο Κόσσοβο", κατέληξε.

Στο ψήφισμα που εκδόθηκε κατονομάζονται οι κυβερνητικές ευθύνες, καταγγέλλεται η πολιτική των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ζητείται δίκαιη δίκη του Κούρδου ηγέτη και λύση του προβλήματος του Κουρδικού λαού.

Να σημειωθεί ότι δεν έλειψαν και οι γνωστές εθνικιστικές κορόνες από την πλευρά της προσκείμενης στη ΝΔ πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο πρόεδρος του Σώματος Πέτρος Μαντούβαλος στην αρχή αρνήθηκε την έκδοση ψηφίσματος, λέγοντας ότι ψήφισμα είναι όλη η συζήτηση που έγινε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ