Η αλήθεια είναι ότι είναι χιλιοπαιγμένη η αριστουργηματική ταινία Τζόζεφ Στέρνεμπεργκ: "Γαλάζιος άγγελος",που θα παρουσιάσει το SEVEN X στις 21.00. Το σενάριο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Χάντριχ Μαν και ξεδιπλώνει την τραγική ιστορία ενός μεσήλικα αξιοσέβαστου καθηγητή, που ξαφνικά ερωτεύεται με πάθος μια τραγουδίστρια και οδηγείται στον κοινωνικό ξεπεσμό. Ναι, ίσως να έχουμε δει την ταινία, να έχουμε θαυμάσει την υπέροχη Μάρλεν Ντίντριχ που καθιερώθηκε με αυτήν την ερμηνεία, να έχουμε λυπηθεί τον έρημο τον καθηγητή που γίνεται ανθρώπινο κουρέλι από τον όψιμο έρωτά του, αλλά δε θα λέγαμε όχι. Θα την ξαναδούμε ακόμη μια φορά.
Από τη ΝΕΤ στις 23.00 "Καραβάν Σαράι" του Τάσου Ψαρρά.
Στη διάρκεια του Εμφυλίου, ένας χωρικός που προσπαθεί να παραμείνει ουδέτερος και αμέτοχος, εξαναγκάζεται να εγκαταλείψει το χωριό του και να μετοικήσει στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ρεαλιστική απόδοση μιας σημαντικής χρονικής περιόδου της ελληνικής ιστορίας. Η ταινία απέσπασε τέσσερα βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1986 (καλύτερης ταινίας, Β γυναικείου ρόλου, Μίρκα Καλατζοπούλου, σκηνογραφίας και ενδυματολογίας) καθώς και τρίακρατικά βραβεία ποιότητας: μεγάλου μήκους, Β γυναικείου ρόλου, και ηχοληψίας. Με τους Θ. Καρακατσάνη, Μ. Καλατζοπούλου. Β Κολοβό και Δ. Χατούπη.
Από το STAR στις 23.00 "Ο θάνατος σου πάει πολύ" του Ρόμπερτ Ζεμέκας.Μαύρη κωμωδία με την Μέριλ Στριπ στο ρόλο της σταρ που έχει έμμονη ιδέα με το χρόνο και το γήρας. H γυναίκα αυτή πρέπει να βρει το ελιξίριο της νεότητας πάση θυσία. Και θα το βρει. Πλάι της παίζουν οι: Γκόλντι Χόουν. Μπρους Γουίλς, Ιζαμπέλα Ροσελίνι και Σίντνεϊ Πόλακ.
Από την ΕΤ-3 στη 01.00 "Η ερωμένη του βασιλιά" του Αλεξ Κόρτι.
Ο βασιλιάς Βιτόριο Αμαντέο μόλις αντικρίζει τη γυναίκα του αρχιθαλαμηπόλου την ερωτεύεται. Εκείνη, όμως, τον αποκρούει διότι ακόμη πιστεύει στην αληθινή, ανιδιοτελή αγάπη που έχει ο άνδρας της για εκείνη. Ο βασιλιάς απομακρύνει το σύζυγο της, στέλνοντας τον σε διπλωματική αποστολή, για να πολιορκήσει με άνεσητην όμορφη γυναίκα. Εκείνη συνεχίζει να αντιστέκεται παρ' όλα όσα νομίζει η αυλή. Οταν επιστρέφει ο άνδρας της με θλίψη θα διαπιστώσει ότι εκείνος μεθοδικά την έσπρωχνε από συμφέρον στην αγκαλιά του βασιλιά. Με τη Βαλέρια Γκολίνο.