Παρασκευή 5 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ταξική διέξοδος

Σωματεία του Πειραιά συντονίζονται για την ταξική αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος

"Η διέξοδος βρίσκεται στην αλλαγή προσανατολισμού του συνδικαλιστικού κινήματος, για να αποκτήσουν ζωντάνια και νεύρο τα συνδικάτα. Η διέξοδος αυτή περνά μέσα από την αναζωογόννηση και την ενίσχυση των ταξικών τους χαρακτηριστικών, μέσα από την ήττα και την απομόνωση της γραμμής του συμβιβασμού και της συναίνεσης, που υπηρετούν οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ".Το παραπάνω απόσπασμα της εισήγησης, αποτελεί ταυτόχρονα και τον στόχο που καταλήχθηκε, στην προχτεσινή σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, στην οποία συμμετείχαν συνδικαλιστές από 27 πρωτοβάθμια σωματεία.

Το επόμενο βήμα, είναι οι άξονες αυτής της προσπάθειας να φτάσουν και να συζητηθούν στα ΔΣ όλων των σωματείων, σε κάθε χώρο δουλιάς, με συντονιστή την Οργανωτική Επιτροπή που εκλέχτηκε από την σύσκεψη, την οποία συγκροτούν οι προέδροι εφτά σωματείων.

Στην σύσκεψη τοποθετήθηκαν αρκετοί συνδικαλιστές. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου ΣΤΕΦΕΝΣΩΝΓ. Μανουσογιαννάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συντονισμού δράσης των εργαζομένων, τονίζοντας ότι "σήμερα έχουμε ένα συνδικαλιστικό κίνημα, που όχι μόνο δεν ζητάει πολλά αλλά που βρίσκεται απέναντι στα προβλήματα, γι'αυτό πρέπει να ξεπεράσουμε τις δυνάμεις του συμβιβασμού. Πρέπει να αλλάξουμε ρυθμούς δουλιάς, να απευθύνουμε πλατύ άνοιγμα για συντονισμό σ'όλους τους εργαζόμενους".

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γ. Τούσσας υπογράμμισε: "Σήμερα ανοίγει η συζήτηση για την αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Υπάρχει πλούσια και ιστορική εμπειρία από την δράση του σ.κ. στη χώρα μας. Εχουμε καθήκον να φτάσει και να ανοιχτεί παντού αυτή συζήτηση".

Ο Γ. Αργύρης συνταξιούχος, τόνισε ότι "μόνο αν είμαστε κοντά στους εργαζόμενους στους χώρους δουλιάς καθημερινά να συζητάμε, θα μπορέσουμε να πετύχουμε την συσπείρωση και την ενότητα".

Ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος στην παρέμβασή του τόνισε ότι δυο είναι οι βασικοί λόγοι για το κείμενο που εξέδωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την αναζοωγόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος."Ο πρώτος λόγος - τόνισε - έχει να κάνει με τον χαρακτήρα της επίθεσης που δεχόμαστε και η οποία εντείνεται. Ο δεύτερος βασικός λόγος είναι η κατάσταση σήμερα στις κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Δεν θα ήταν έτσι σήμερα τα πράγματα αν ήταν άλλη η γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα, θα το σκεφτόταν δυο και τρείς φορές για να πάρει τέτοια μέτρα η κυβέρνηση. Πήραμε μια πρωτοβουλία και προσπαθούμε να συντονιστούμε Πανελλαδικά για να αλλάξει αυτή η κατάσταση".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοβουλίες ενημέρωσης και αγώνα(2006-11-22 00:00:00.0)
Μέτρα για το δυνάμωμα της πάλης(2006-02-15 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες(2002-01-15 00:00:00.0)
Για την προοπτική των αγώνων και το ρόλο του ΠΑΜΕ(2001-06-08 00:00:00.0)
Επιτακτική ανάγκη ο συντονισμός(1999-03-03 00:00:00.0)
Αγωνιστικό προσκλητήριο(1998-04-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ