Σάββατο 15 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο πλευρό των εργαζομένων της ΤΑ το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ θα προσπαθήσει, με όλες του τις δυνάμεις, για την αντιμετώπιση του φαινομένου των εκτάκτων εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και όμως βρίσκονται στο έλεος μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Η βοήθεια, που θα παρέχει, θα κινείται στην πορεία εξάλειψης των διαφορετικών σχέσεων εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην κατεύθυνση παραγωγικής αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού των δήμων, με βάση Οργανισμούς Υπηρεσίας των ΟΤΑ που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Στην κατεύθυνση, ακόμα, δραστικού περιορισμού, αν όχι εξάλειψης, των φαινομένων πολυδιάσπασης των εργασιακών σχέσεων.

Τα παραπάνω έγιναν σαφή, σε έκτακτη συνάντηση που είχε, χτες, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού των ΟΤΑ με αντιπροσωπεία του Κόμματος, επικεφαλής της οποίας ήταν το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.Οι εργαζόμενοι ξεκινούν τις συναντήσεις με τα κόμματα, καθώς στο αίτημά τους για "τακτοποίηση" των εκτάκτων που εργάζονται στους ΟΤΑ, ο υφυπουργός Εσωτερικών Λ. Παπαδήμας τους παρέπεμψε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντάς τους ότι αυτά πρέπει να καταθέσουν σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε κατά τη συνάντηση πως το ΚΚΕ, εδώ και χρόνια, επισημαίνει τους κινδύνους που παραμονεύουν για τους εργαζόμενους. Κινδύνους, που συνίστανται στην άρση της μονιμότητας και έχουν την αφετηρία τους στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. "Μιλούσαμε από την αρχή για την ανάγκη πάλης, ενάντια σ' αυτήν την αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική που δεν αφήνει έξω την ΤΑ", σημείωσε.

Ο ίδιος συνέχισε πως το ΚΚΕ επιμένει ότι πρέπει να καταργηθεί η πολιτική πρόσληψης εκτάκτων. Πολιτική, όπως τη χαρακτήρισε, ρουσφετολογική, εκμετάλλευσης και ομηρίας, που αναγκάζει τον εργαζόμενο να δουλεύει αγόγγυστα με το φόβο της απόλυσης να "κρέμεται" πάνω από το κεφάλι του. Υπογράμμισε την ανάγκη μονιμοποίησης των εργαζομένων στην ΤΑ, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με βάση τους Οργανισμούς των δήμων και τις σχετικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Επιπλέον, σημείωσε πως είναι ευθύνη της κυβέρνησης να προωθήσει την ικανοποίηση των προβλημάτων των εργαζομένων. Τέλος, διαβεβαίωσε πως το ΚΚΕ θα εξετάσει την πρόταση τροπολογίας που έχει καταρτίσει, αναφορικά με το θέμα η Ομοσπονδία, θα παλέψει για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και θα πιέσει για να καταργηθούν εκείνες οι διαδικασίες που καθιστούν ομήρους τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ