Σάββατο 15 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Παραποιεί την αλήθεια

Για τις δηλώσεις του Κ. Σημίτη, ο βουλευτής του ΚΚΕ Β. Μπούτας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Σχετικά με την τοποθέτηση του κυρίου πρωθυπουργού για τις ζημιές που προξένησε η αστυνομία στα τρακτέρ των αγροτών στις Μικροθήβες, έχω να σημειώσω τα εξής:

α) Γίνεται παραποίηση της αλήθειας. Πραγματικά όταν καταλήφθησαν τα τρακτέρ από την αστυνομία, έκανα προσωπικά επιτόπιο έλεγχο. Ομως, από εκείνη τη χρονική στιγμή πέρασαν άλλες 24 ώρες. Διάστημα κατά το οποίο τα τρακτέρ βρίσκονταν αποκλειστικά στα χέρια της αστυνομίας. Σε εκείνο το διάστημα η αστυνομία προκάλεσε τις καταστροφές.

Επίσης η παράδοση των τρακτέρ από την αστυνομία δεν μπορούσε να γίνει με "πρωτόκολλο", γιατί οι αγρότες ανακατέλαβαν μαζικά και μαχητικά τον εκεί χώρο και η έντονη αντιπαράθεση δεν επέτρεπε την παρουσία της αστυνομίας.

Τέλος οι ζημιές αποκαταστάθηκαν, χάρη στην προσφορά δεκάδων συνεργείων από τις γύρω περιοχές που δούλεψαν εντατικά επί μιάμιση ημέρα.

β) Το πιο απαράδεκτο, αλλά και επικίνδυνο είναι η νομιμοποίηση, διά στόματος του πρωθυπουργού, της επέκτασης της ποινικοποίησης των αγώνων των αγροτών και των άλλων εργαζόμενων.

Η λογική ότι οι διωκτικές αρχές θα προχωρούν σε προληπτικές κατασταλτικές ενέργειες,με την υποψία ότι θα υπάρξουν "παράνομες" πράξεις από διαδηλωτές ή τους απεργούς, οδηγεί σε ένα νέο βήμα αυταρχισμού και σε παραπέρα καταπάτηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών.

Η επιβράβευση τέτοιων ενεργειών, όπως οι καταστροφές των τρακτέρ, θα οδηγήσει αύριο μέχρι σε προληπτικές συλλήψεις συνδικαλιστών, με τη δικαιολογία ότι η αστυνομία "πιθανολογεί" την τέλεση παράνομων πράξεων.

Αυτή η λογική οδήγησε τον κύριο πρωθυπουργό, πέρα από τα άλλα, στην προκλητική άρνηση της αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν τα τρακτέρ των αγροτών, με έξοδα του Δημοσίου".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας συνεχίζεται για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους(2024-03-08 00:00:00.0)
Αμετανόητος και προκλητικός ο πρώην(2005-11-10 00:00:00.0)
Να μην αποχωρήσουν με σκυμμένο το κεφάλι!(2005-01-29 00:00:00.0)
Καταφύγιο στη συκοφαντία(1997-02-07 00:00:00.0)
Προδιαγεγραμμένη ήττα(1997-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ