Σάββατο 15 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Στημένη υπόθεση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον "κοινωνικό διάλογο" της κυβέρνησης

"Το τι σημαίνει κοινωνικός διάλογος, το έμαθαν καλά οι αγρότες, οι εκπαιδευτικοί, οι συνταξιούχοι, οι ναυτεργάτες και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι. Ο "κοινωνικός διάλογος" είναι παγίδα και θηλιά για το λαό".

Την επισήμανση αυτή κάνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του σχετικά με τον κοινωνικό διάλογο που εξήγγειλε χτες η κυβέρνηση.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

O "εθνικός κοινωνικός διάλογος" για το ασφαλιστικό, που μεθοδεύει η κυβέρνηση, είναι μια στημένη υπόθεση. Το τι σημαίνει κοινωνικός διάλογος, το έμαθαν καλά οι αγρότες, οι εκπαιδευτικοί, οι συνταξιούχοι, οι ναυτεργάτες και οι χιλιάδες εργαζόμενοι. Ο "κοινωνικός διάλογος" είναι παγίδα και θηλιά για το λαό.

Ο χαρακτήρας του διαλόγου φαίνεται και από τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς, τους οποίους εκβιάζει να λύσουν την απεργία, παίρνοντας πίσω, σαν τιμωρία, και αυτά τα ψίχουλα που δεσμεύτηκε να δώσει. Με τον "διάλογο" η κυβέρνηση των διακοσίων οικογενειών της πλουτοκρατίας επιδιώκει: Πρώτο,να προλάβει τις κινητοποιήσεις, να "ξεφουσκώσει" τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Δεύτερο,να ρίξει στο τραπέζι του "διαλόγου", π.χ., δέκα αντιλαϊκές διατάξεις και σε συνέχεια να αποσύρει μια - δύο, για να δείξει τη δήθεν διαλλακτικότητά της. Μαζί με το "διάλογο" η κυβέρνηση κραδαίνει και τη σπάθα των ΜΑΤ. Η αστυνομοκρατία έχει γίνει μόνιμο συστατικό της πολιτικής της. Η παρουσία των δυνάμεων καταστολής σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στοχεύει και στην εξοικείωση του λαού με την αστυνομοκρατία.

Προσπάθεια της κυβέρνησης είναι η κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, σύμφωνα με τις αξιώσεις της εγχώριας και ξένης πλουτοκρατίας. Στην απάτη του "διαλόγου" οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να αντιτάξουν το δικό τους μέτωπο πάλης. Αποφασιστικά, ενιαία και με διάρκεια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ