Σάββατο 15 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συνεχίζονται οι παρασκηνιακές επαφές

Παρά το φαινομενικά ήρεμο κλίμα στα εσωκομματικά της ΝΔ, οι δύο πλευρές εργάζονται πυρετωδώς στο παρασκήνιο ενόψει του επικείμενου συνεδρίου, που θα γίνει σε έναν περίπου μήνα. Ο Γ. Σουφλιάς επισκέπτεται εκ νέου τη Θεσσαλονίκη για επαφή με τα κομματικά στελέχη. Η επιμονή του για τη συμπρωτεύουσα εξηγείται από το γεγονός ότι στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση ο Μ. Εβερτ είχε εξασφαλίσει το σύνολο των εκλεκτόρων της Θεσσαλονίκης και ο Γ. Σουφλιάς ευελπιστεί ότι τώρα θα "κόψει εκλέκτορες" από τον Μ. Εβερτ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, που σχεδιάζει να ανακοινώσει σύντομα την υποψηφιότητά του, παρακολουθεί με ανησυχία τα σενάρια περί τέταρτης υποψηφιότητας. Αν και αυτά τα σενάρια κατά τα φαινόμενα δεν έχουν βάση, αποδυναμώνουν τον πρόεδρο της ΝΔ, αφού τόσο ο Γ. Βαρβιτσιώτης όσο και ο Κ. Καραμανλής που φέρονται ως υποψήφιοι ανήκουν σε αυτούς που στην πρόσφατη αναμέτρηση στήριξαν τον Μ. Εβερτ και σήμερα φαίνεται να τον εγκαταλείπουν.

Στα εσωκομματικά θέματα αναφέρθηκε χτες και η Ντ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ. Ακολουθώντας πιστά τη γραμμή Σουφλιά, δήλωσε ότι εάν συνεχίσει να είναι αρχηγός της ΝΔ ο Μ. Εβερτ και μετά το συνέδριο, τότε θα συνεχιστεί το σημερινό αδιέξοδο του κόμματος. Επίσης έκανε λόγο για συρρίκνωση της παράταξης, για την οποία υπεύθυνος είναι ο Μ. Εβερτ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ