Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Γερή η πρώτη "προειδοποιητική βολή"

Μαζική, μαχητική συγκέντρωση και πορεία, χτες το απόγευμα, στον Πειραιά. Νέο αγωνιστικό ραντεβού σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο ΕΚΠ. Σύγκληση του διυπουργικού οργάνου υποχρεώθηκε να εξαγγείλει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας

"Αγώνας μέχρι τη νίκη"!Αυτή ήταν η απάντηση που έστειλαν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στην πολιτική της ερήμωσης και διάλυσης της Ζώνης, κατά τη διάρκεια της δυναμικής και μαζικής συγκέντρωσης, που πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα στο ΕΚ Πειραιά και της μαχητικής πορεία, που ακολούθησε προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Ο υπουργός, Στ. Σουμάκης,υποχρεώθηκε να δεσμευτεί ότι την επόμενη βδομάδα θα συγκληθεί το διυπουργικό όργανο, ενώ οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για σήμερα, με νέα συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.Οπως δήλωσαν, ο αγώνας τους δε θα σταματήσει, αν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης δεν υλοποιηθούν.

Από νωρίς το απόγευμα, εργαζόμενοι και άνεργοι συγκεντρώθηκαν στο ΕΚΠ. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Ι. Πουντίδης,απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, τόνισε ότι οι διοικήσεις των σωματείων κάνουν μια ολόκληρη προσπάθεια για να επαναφέρουν στο προσκήνιο την αναγκαιότητα στήριξης και ανάπτυξης της Ζώνης. "Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί - συνέχισε - μια πρώτη προειδοποιητική βολή στην κυβέρνηση. Μόνο με την πάλη έχουμε πετύχει ό,τι έχουμε μέχρι σήμερα. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Από τους δήμους και πολλούς φορείς έχει εκφραστεί η συμπαράσταση στον αγώνα μας. Αν δεν υπάρξει η δική μας αγωνιστική παρέμβαση, η Ζώνη θα βρίσκεται σ' αυτή την κωματώδη κατάσταση".

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων Θ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η κυβερνητική πολιτική χρειάζεται απάντηση και θα την έχει με τον νέο δυναμικό αγώνα που ξεκινάει.

Ο Γ. Μπατζακόπουλος,πρόεδρος των ναυπηγοξυλουργών, επισήμανε ότι οι κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα στον Πειραιά θα βάλουν "φρένο" στην πολιτική του Κ. Σημίτη.

Στη συνέχεια, εργαζόμενοι και άνεργοι, αλλά και πολλοί εκπρόσωποι φορέων που συμπαραστέκονται και έμπρακτα σε αυτόν τον αγώνα, ξεκίνησαν πορεία από το ΕΚΠ, με προορισμό το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ακρίβεια - ανεργία - αυταρχισμός, να ποιος είναι ο εκσυγχρονισμός" και "Η Ζώνη παλεύει και θα νικήσει, τα μέτρα της ΕΟΚ θα τα τσακίσει",ήταν δυο από τα συνθήματα που φώναζαν με παλμό οι διαδηλωτές, ενώ η ανακοίνωση των σωματείων της Ζώνης μοιραζόταν στους πολίτες του Πειραιά, που δήλωναν τη συμπαράστασή τους.

Η πορεία κατέληξε στο ΥΕΝ και αντιπροσωπεία συνδικαλιστών συναντήθηκε με τον υπουργό.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σπ. Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο βουλευτής του ΔΗΚΙ, Γ. Αράπης,ο δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος,η νομαρχιακή σύμβουλος Ε. Παντελάκη,αντιπροσωπεία συνταξιουχικών σωματείων του Πειραιά κ.ά.

  • Την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα για τη σωτηρία της Ζώνης εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και "Στέφενσων",που καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της. "Είναι απαράδεκτο - τονίζουν - η χώρα με τη μεγαλύτερη ναυτιλία να μην έχει ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία".

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ