Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε ετοιμότητα καλεί η ΤΕ Φωκίδας της ΕΣΑΚ

Την εκτόνωση και το συμβιβασμό προωθούν, σύμφωνα με καταγγελία της Τοπικής Επιτροπής Φωκίδας της ΕΣΑΚ,η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, αφού μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε ενάντια στην ανεργία και τις απολύσεις στις 3 Φλεβάρη, οι πλειοψηφίες στους παραπάνω φορείς απορρίπτουν τις προτάσεις για κλιμάκωση του αγώνα.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΦ απορρίφτηκαν οι προτάσεις της ΕΣΑΚ για 24ωρη παμφωκική απεργία με τις πρώτες απολύσεις που θα πραγματοποιηθούν στα μεταλλεία του Κυριακόπουλου, αποκλεισμός της Εθνικής και επιδίωξη συμμετοχής άλλων φορέων στις κινητοποιήσεις.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται ότι γίνεται και προσπάθεια να περιοριστεί το όλο πρόβλημα των απολύσεων σαν εσωτερική υπόθεση των σωματείων του μεταλλείου. Οπως τονίζεται: "Τα παζάρια ήδη άρχισαν ανάμεσα στον ιδιοκτήτη των μεταλλείων και την κυβέρνηση, ενώ ο νομάρχης στην ομιλία του ήταν καθαρός στο να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι τις μετατάξεις και τις μεταθέσεις για να έχουν πιο ήπιο χαρακτήρα οι απολύσεις... ".

Η ΤΕ Φωκίδας της ΕΣΑΚ καλεί όλους τους εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα να μην αποδεχτούν μεταθέσεις, απολύσεις, μετατάξεις, εργολαβίες και εθελούσιες εξόδους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ