Παρασκευή 7 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟ ΕΒΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Υπόθεση των ΕΒΕ η επιβίωσή τους

Ανακοίνωση - καταγγελία για τη στάση της διοίκησης της Ομοσπονδίας του νομού

Την απόφαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΝΗ) να μη συμμετάσχει στο πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων και των βιοτεχνιών στις 17 του Φλεβάρη, που έχει εξαγγείλει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση ΕΒΕ του νομού, τονίζοντας ότι η διοίκηση είναι υπόλογη απέναντι στους συναδέλφους της που την εξέλεξαν και ότι επιχειρεί να παραπλανήσει τους ΕΒΕ, αφού στην πραγματικότητα αρνείται να "στριμώξει" την κυβέρνηση την οποία υποστηρίζει.

Συγκεκριμένα, η Οργάνωση καυτηριάζει την απόφαση της διοίκησης, υπογραμμίζοντας ότι, ενώ τα προβλήματα για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και βιοτέχνες οξύνονται καθημερινά και ενώ εκατοντάδες μαγαζιά βάζουν "λουκέτο" και στο Ηράκλειο, η υποταγμένη διοίκηση της Ομοσπονδίας εξαντλεί τις "αγωνιστικές" διαθέσεις της στην επίδοση ενός υπομνήματος στον νομάρχη, τη μέρα που η ΓΣΕΒΕΕ καλεί σε πανελλαδικό κλείσιμο τους ΕΒΕ όλης της χώρας. Στο ίδιο μήκος κύματος, καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση, και ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην κινητοποίηση, επειδή υπάρχει αντίστοιχη απόφαση της διοίκησης της ΕΣΕΕ, δηλαδή των μεγαλεμπόρων, των πολυεθνικών και των σούπερ μάρκετ. Ενώ, και η ΟΕΒΝΗ επικαλείται την αρνητική απόφαση του Συλλόγου για να δικαιολογήσει την απόφασή της!

Παράλληλα, καταγγέλλει και τις μεθοδεύσεις της διοίκησης της ΟΕΒΝΗ για να παρθεί τυπικά αυτή η απόφαση, τονίζοντας ότι προηγουμένως δε συνεδρίασαν οι διοικήσεις των σωματείων - μελών της, ενώ εκφράζει επιφυλάξεις για το εάν και από ποιον ήταν εξουσιοδοτημένοι οι αντιπρόσωποι που ψήφισαν κατά της κινητοποίησης στις 3 Φλεβάρη, εφόσον δεν είχαν προηγηθεί γενικές συνελεύσεις των σωματείων.

"Οι ΕΒΕ του Ηρακλείου, υπογραμμίζει η Οργάνωση, μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τη συμπεριφορά της ηγεσίας τους. Μπορούν να ξεπεράσουν τις αγκυλώσεις της και τις υποταγμένες τακτικές της και να πάρουν το θέμα επιβίωσης στα χέρια τους, γιατί άλλο δρόμο εκτός από αυτόν του αγώνα για την υπεράσπιση του εισοδήματός τους, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στον αφανισμό χιλιάδες ΜΜΕ, δεν έχουν οι ΕΒΕ".

Τέλος, η Οργάνωση, καλώντας τους ΕΒΕ του νομού να συμμετάσχουν δυναμικά και μαζικά στις κινητοποιήσεις, τονίζει ότι "δεν μπορεί πλέον η επιβίωση του κλάδου να είναι υπόθεση κάποιων κυβερνητικών συνδικαλιστών. Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των ΕΒΕ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι ΕΒΕ θα προχωρήσουν αγωνιστικά(2000-12-30 00:00:00.0)
Την ερχόμενη Τετάρτη οι κινητοποιήσεις(1997-11-22 00:00:00.0)
Στις 26 του μήνα η κινητοποίηση(1997-11-15 00:00:00.0)
Μέρα αγωνιστικής κινητοποίησης η 26 του Νοέμβρη(1997-11-05 00:00:00.0)
"Αγανακτεί", παραπέμποντας στο... "διάλογο"(1997-06-28 00:00:00.0)
"Βέτο" της ΔΗΚΕΒΕ στο διάλογο - απάτη(1997-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ