Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δεν περνά η τρομοκρατία

Περίπου 1.500 μαθητές, καθηγητές, εργαζόμενοι, αγρότες, σωματεία, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Λάρισας,με επικεφαλής τον πρόεδρό της και μέλος της ΠΑΣΕ Γ. Παττάκη,συγκλόνισαν χθες το κέντρο της πόλης, ξεγυμνώνοντας με αυτόν τον τρόπο και τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της τοπικής ΕΛΜΕ και του Εργατικού Κέντρου, οι οποίες αποφάσισαν τη μη συμμετοχή τους στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο. Οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, κατέληξαν στη νομαρχία, όπου κατήγγειλαν τη στάση του βοηθού νομάρχη Νίκου Κουτσομάρκου και του προϊστάμενου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σ. Καραμέτα,οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στο επεισόδιο στο 2ο Λύκειο της πόλης προσπαθώντας να σπάσουν την κατάληψη. Χαρακτηριστική της λαϊκής κατακραυγής εναντίον της τρομοκρατίας ήταν η ανοιχτή θέση που πήρε ο νομάρχης στο θέμα, ο οποίος και σε δημόσια δήλωσή του τόνισε ότι δε θα επιτρέψει να επέμβουν εισαγγελείς και αστυνομία στους μαθητικούς αγώνες,ενώ θα ζητήσει εξηγήσεις για το συμβάν από τον υφιστάμενό του και τον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας.

Στα Τρίκαλα εκατοντάδες μαθητές και καθηγητές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική. Προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο του κεντρικού δρόμου και σε πορεία που κατέληξε πάλι στην πλατεία.

Στο Βόλο η πορεία των μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και άλλων φορέων που βρέθηκαν για μια ακόμα φορά στο πλάι τους, ξεκίνησε όπως ήταν προγραμματισμένο από την πλατεία Ελευθερίας και περνώντας μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξε στη Νομαρχία. Εκεί, κάποιοι θερμόαιμοι, και ενώ είχε αρχίσει η πορεία να διαλύεται, επιχείρησαν να μπουν στη Νομαρχία ανεπιτυχώς και αφού έκλεισαν το δρόμο έξω από αυτή, διαλύθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ