Τετάρτη 27 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Το πρόγραμμα για τον εσωτερικό τουρισμό

Μέχρι τις 29 του Γενάρη οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων

Από τον ερχόμενο Απρίλη μέχρι το Μάρτη του 2000 θα ισχύσει το νέο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού που διοργανώνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν ξενοδοχειακές και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις που θα παρέχουν συγκεκριμένα ποσοστά εκπτώσεων σε Ελληνες και υπήκοους των κρατών - μελών της ΕΕ που είναι μόνιμοι κάτοικοι στην Ελλάδα.

Οπως ανακοίνωσε ο ΕΟΤ, προϋπόθεση για την προώθηση του προγράμματος είναι η δέσμευση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα ότι είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τους τουρίστες σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος με τις τιμές που δηλώνουν στην αίτησή τους.

Ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα πρέπει για μικρές ομάδες Ελλήνων τουλάχιστον 4 ατόμων που θα πραγματοποιούν 2 διανυκτερεύσεις και πάνω να παρέχουν εκπτώσεις επί των "τιμών πόρτας". Οι εκπτώσεις πρέπει να είναι: για την υψηλή περίοδο τουλάχιστον 30%, στη μέση και χαμηλή περίοδο τουλάχιστον 40% και για επτά διανυκτερεύσεις και πάνω υποχρεωτικά μια πρόσθετη έκπτωση 15%. Οι υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις (κάμπινγκ, τουριστικά πλοία), όπου οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα, θα πρέπει επίσης να εφαρμόσουν ειδική τιμολογιακή πολιτική για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι οι τουρίστες που απευθύνονται σε τουριστικά γραφεία για να κλείσουν κατάλυμα, το τουριστικό γραφείο θα παρακρατά από το ξενοδοχείο προμήθεια 10% επί των μειωμένων τιμών που αναγράφονται στον επίσημο κατάλογο φυλλαδίου εσωτερικού τουρισμού.

Η αίτηση συμμετοχής των τουριστικών επιχειρήσεων στο νέο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού πρέπει να σταλεί το αργότερο μέχρι τις 29 του Γενάρη και να συνοδεύεται από τα εξής στοιχεία:

  • Τίτλο, διεύθυνση, τηλέφωνο, fax, τάξη, δωμάτια, κλίνες.
  • Τις δηλωθείσες επίσημες τιμές χαμηλής, μέσης και υψηλής περιόδου, αναφέροντας αναλυτικά την τιμή μονόκλινου, δίκλινου, πρωινού και γεύματος.
  • Την έκπτωση επί των επισήμων τιμών.
  • Τις προσφερόμενες τιμές για το πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού όπως διαμορφώνονται μετά την αφαίρεση από τις επίσημες τιμές του ποσού έκπτωσης.
  • Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/88 με την οποία θα δηλώνεται η αποδοχή και τήρηση ανεπιφύλακτα των όρων του παρόντος προγράμματος.
  • Φωτοτυπία της νόμιμης άδειας λειτουργίας.
  • Φωτοτυπία της θεωρημένης Δήλωσης Τιμών (πόρτας) 1999.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ