Τρίτη 5 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΚΥΡΩΣΗ
της Συνθήκης του Αμστερνταμ

Πιθανόν το Φλεβάρη η συζήτηση στη Βουλή. Κατηγορηματική άρνηση της κυβέρνησης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Η πλειοψηφία του λαού, αντίθετη με την αντιλαϊκή συνθήκη

Αγνοώντας προκλητικά τη γνώμη του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση προωθεί για κύρωση στη Βουλή τη Συνθήκη του Αμστερνταμ, αφού έχει απορρίψει την πρόταση του ΚΚΕ για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, φοβούμενη την καταδίκη από τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων.

Η συζήτηση στη Βουλή συνοδεύεται ήδη από μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα παραπληροφόρησης, το κόστος της οποίας υπολογίζεται σε ένα εκατομμύριο ΕΥΡΩ, μέρος του οποίου θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες μέσω του προϋπολογισμού.

Η Συνθήκη του Αμστερνταμ συμπληρώνει την προηγούμενη του Μάαστριχτ, διατηρεί και ενισχύει τα ταξικά, αντιλαϊκά χαρακτηριστικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δίπλα στις διατάξεις που αφορούν στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση, προστίθεται το "Σύμφωνο Σταθερότητας", που καταδικάζει τους εργαζόμενους σε λιτότητα χωρίς ημερομηνία λήξης, που οδηγεί στην κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και τον εργασιακό μεσαίωνα της "Λευκής Βίβλου". Με τη Συνθήκη του Αμστερνταμ, ενσωματώνεται η Συμφωνία Σένγκεν, προωθείται η ΚΕΠΠΑ.

Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, η Συνθήκη θα επικυρωθεί από τη Βουλή το Φλεβάρη. Εξάλλου, κατατέθηκε στη Βουλή η αιτιολογική έκθεση για τη Συνθήκη του Αμστερνταμ.


ΣΕΛ.  /PARA>

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ