Κυριακή 3 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η... απελευθέρωση των θαλασσών

"Ο εν λόγω Κανονισμός αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Νομοθεσίας μας και υπερέχει έναντι άλλων αντιθέτων διατάξεών της και κατά συνέπεια κατισχύει των διατάξεων του άρθρου 165, παρ. 6 του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου". Το απόσπασμα είναι από μια πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και συνεπάγεται σοβαρότατες αλλαγές, που υπάρχουν από την 1η Γενάρη 1999, στις ελληνικές θάλασσες.

Με δυο λόγια, από προχτές δεν ισχύει πλέον η οποιαδήποτε προστατευτική ρύθμιση της ελληνικής νομοθεσίας και το καθεστώς της κοινοτικής "απελευθέρωσης" εγκαθιδρύεται και σ' αυτό το χώρο. Γεγονός, που θα φέρει σοβαρές αρνητικές αλλαγές στις θέσεις και στις συνθήκες εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών, όπως και στην εγκατάσταση και λειτουργία ξένων (χωρών - μελών της ΕΕ) ναυτιλιακών εταιριών στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της χώρας.

Και μη νομίσετε, πως το τελευταίο μπορεί να φέρει την οποιαδήποτε βελτίωση των συγκοινωνιών αυτών, χάριν του ανταγωνισμού, όπως ισχυρίζονται οι οπαδοί της "απελευθέρωσης". Οι όποιες ξένες, ναυτιλιακές εταιρίες έρθουν στη χώρα, θα έρθουν για να κερδίσουν - και, μάλιστα, πολύ περισσότερα από κει που βρίσκονταν πριν - και όχι για να εξυπηρετήσουν τις συγκοινωνίες του διάσπαρτου από νησιά Αιγαίου και τους κατοίκους του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ