Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Γενάρη 1999

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
1999 ΛΑΪΚΟ
ΜΕΤΩΠΟ
για να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο μέλλον
  • Το 1998 έφυγε, αφήνοντας παρακαταθήκες λαϊκής αντίστασης και πάλης. Οι αγώνες για φιλολαϊκή παιδεία, για να μείνουν οι μικροί και μεσαίοι αγρότες στον τόπο τους, η διακριτή παρουσία του ταξικού πόλου στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, δίνουν το δικαίωμα να τρέφουμε όλοι μας ελπίδες και αισιοδοξία.
  • Η πολιτική που έχουμε γνωρίσει στις διάφορες παραλλαγές της και που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δέχονται στο πετσί τους, μόνο νέα βάσανα θα φέρει στο λαό. Οι εκμεταλλευόμενοι και καταπιεσμένοι χρειάζεται να της γυρίσουν την πλάτη. Απαιτείται ενιαία πολιτική δράση τώρα και απεγκλωβισμός από τα κόμματα του λεγόμενου ευρωπαϊκού προσανατολισμού!
  • Να γίνει το 1999 χρονιά μαζικής πολιτικής πάλης κατά της ΟΝΕ και γενικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατά της ιμπεριαλιστικής επικυριαρχίας και υπέρ του άλλου δρόμου, του φιλολαϊκού, που προϋποθέτει Μέτωπο λαϊκό, κοινωνικοπολιτικό, ικανό να συγκρουστεί επιτυχώς για να ανοίξει ο δρόμος σε ένα καλύτερο μέλλον.

ΣΕΛ.  3

Καλή Χρονιά!

Το 1999 έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του, πατώντας στο κατώφλι. Κι όλοι ανταλλάσσουν ευχές, για τον καινούριο χρόνο. Στέλνουμε και μεις τις καλύτερες ευχές μας, μαζί με τα μελωδικά κάλαντα της χαρούμενης παιδικής παρέας της φωτογραφίας, σε όλους τους αναγνώστες του "Ρ" και σ' όλους τους εργαζόμενους της χώρας.

Και δεν αρκούμαστε μόνο σ' αυτές. Παρά τα όσα σχεδιάζουν, λένε και επιδιώκουν οι ισχυροί του τόπου, το 1999 μπορεί να γίνει μια καλύτερη χρονιά για το λαό μας. Στο χέρι μας είναι. Γιατί κανείς και τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί στην ενωμένη και στοχοπροσηλωμένη θέληση των εργαζομένων, στη δύναμη του ενωμένου λαού, που αγωνίζεται και μάχεται για τα δίκια του.


Ο "Ριζοσπάστης"

Ο "Ριζοσπάστης" θα κυκλοφορήσει πάλι κανονικά, όπως όλες οι πρωινές εφημερίδες την Κυριακή 3 Γενάρη 1999.


Προσφορά

Ο Ν. Μικόνης πρόσφερε για τα 80χρονα του ΚΚΕ 2.000.000 δρχ.Τραγωδία στο Αιγαίο

Δύο νεκροί και ανεξακρίβωτος - μέχρι στιγμής - αριθμός αγνοουμένων ήταν ο φρικτός απολογισμός της απόπειρας δεκάδων λαθρομεταναστών να περάσουν με ιστιοφόρο από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα


ΣΕΛ.  20
1999
Ο πράσινος καζαμίας

Ο νέος χρόνος μπήκε. Αν θέλετε, όμως, να μάθετε τι επιφυλάσσουν οι 365 μέρες του, πρέπει να διαβάσετε τον πράσινο καζαμία


ΣΕΛ.  12   -   13


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org