Παρασκευή 25 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντιασφαλιστική λαίλαπα

Το δεύτερο, εξαιρετικά σημαντικό πλήγμα για εργαζόμενους και συνταξιούχους, από την κυβέρνηση το 1998, ήρθε με τη μορφή του αντιασφαλιστικού νόμου, που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες στη Βουλή.

Βασικές ανατροπές του νόμου αυτού είναι: Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων οδηγούνται στο χρηματιστηριακό τζόγο, μέσα από τη θέσπιση ενός πλέγματος κανόνων διαχείρισης.

Προωθείται ο "εξορθολογισμός του συστήματος εξόφλησης" των οφειλών προς το ΙΚΑ και τους άλλους Οργανισμούς, χαρίζοντας ουσιαστικά δισεκατομμύρια στους εργοδότες.

Ενοποιεί ταμεία χαμηλώνοντας σημαντικά τα επίπεδα παροχών και συντάξεων. Καίριο είναι το πλήγμα στις επικουρικές συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, που δε θα μπορούν να είναι πάνω από 20% της κύριας σύνταξης. Μικρότερες θα είναι οι συντάξεις των εμπόρων και "συμβολική" η αύξηση σε αυτές των αυτοκινητιστών. Ανέπαφες μένουν οι πλουσιοπάροχες απολαβές των συνταξιούχων και ασφαλισμένων του Ταμείου εργατοπατέρων, μειώνονται οι συντάξεις που θα δίνει στο εξής το ΕΤΕΜ, συγχωνευμένο στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ.

Πετσοκόβει τις συντάξεις λόγω θανάτου (χηρείας)...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ