Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χριστουγεννιάτικες πρεμιέρες

Με το έργο του Εντουάρντο Ντε Φίλιππο "Εσωτερικές φωνές" έκανε πρεμιέρα το Θεσσαλικό Θέατρο,στο "Θέατρο του Μύλου".Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ζιάκα και μουσική Λίνου Κόκκοτου.Παίζουν: Νίκος Δαδινόπουλος, Ντενίζ Μπαλτσαβιά, Γιώργος Ζωγράφος, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Λευτέρης Λουκαδής, Πόπη Πελτεκοπούλου κ.ά. Οι "Εσωτερικές φωνές" θεωρείται ένα μαγικό έργο, που καταδεικνύει την αδιαφορία μιας ολόκληρης κοινωνίας και του κάθε ατόμου χωριστά μέσα από μια συνεχή σύγκρουση ατόμου και κοινωνίας.

  • Με το έργο του Μπρεχτ "Ο κύκλος με την κιμωλία" ξεκινά, ανήμερα των Χριστουγέννων, το παρθενικό του ταξίδι το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας.Το έργο ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου,μουσική Δημήτρη Λέκκα,σκηνικά - κοστούμια Κικής Πίττα και χορογραφίες Δέσποινας Λυκομήτρου.Παίζουν: Κατερίνα Γερολυμάτου, Μανωλία Δαρδαβέση, Νότα Δαρμανή, Βλάσης Ζώτης, Χρήστος Κάλοου, Σπύρος Κωτσόπουλος, Παναγιώτης Λακιώτης, Μαριέττα Σαββανή, Ηλίας Χριστόπουλος.

"Επιλέξαμε για το ξεκίνημα" - επισημαίνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ - "το έργο αυτό σε διασκευή για τα παιδιά για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, γιατί θέλαμε να τονίσουμε το ειδικό βάρος και τη φροντίδα στο παιδί, το οποίο είναι ο αυριανός μας θεατής και, δεύτερον, για να γιορτάσουμε μαζί με τα παιδιά τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή και θεατράνθρωπου Μπέρτολτ Μπρεχτ. Επίσης, πιστεύουμε ότι η φροντίδα για την πρόοδο του πολιτισμού σημαίνει φροντίδα για τον άνθρωπο κι αυτή τη φροντίδα πρέπει να την ξεκινάς από την παιδική ηλικία. Γι' αυτό το λόγο ξεκινάμε ταυτόχρονα και κύκλο μαθητικής θεατρικής δημιουργίας. Στόχος, η ανάδειξη, η ενημέρωση και ενεργοποίηση όλου σχεδόν του μαθητόκοσμου της Κέρκυρας στα θεατρικά δρώμενα".

  • Το ρεμπέτικο επιθεωρησιακό πανόραμα με τίτλο "Μη μου πατάς τον... Πάγκαλο" ανεβαίνει τα Χριστούγεννα, στο νέο θέατρο "Ορφέας" - πρώην "Χατζηχρήστου" (Πανεπιστημίου 38), με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Κώστα Φέρρη,ο οποίος μάλιστα υποδύεται σε νούμερο τον Χριστόδουλο. Πρόκειται για μια ρεμπέτικη πανδαισία, με εντυπωσιακά νούμερα, δεμένα με λαϊκή παραδοσιακή μουσική. Είναι μια επιθεωρησιακή πρόταση των Βύρωνα Μακρίδη, Κώστα Φέρρη και Γιώργου Χασάπογλου,που προτίμησαν την οξύτατη πολιτική σάτιρα. Τα σκηνικά είναι του Θεοδόση Δαυλού,τα κοστούμια του Γιώργου Δρόσου,η μουσική της Θέσιας Παναγιώτου και οι χορογραφίες του Βασίλη Μεταλληνού.Παίζουν: Σπυριδούλα Βασιλάκη, Μαρία Θάνογλου, Σπύρος Ιωάννου, Πηνελόπη Πιτσούλη, Τιτίκα Στασινοπούλου κ.ά.

Τραγουδούν ο γνωστός ρεμπέτης Δημήτρης Τσαουσάκης,γιος του Πρόδρομου Τσαουσάκη, και η Κατερίνα Ρανιέρη.Συμμετέχει 16μελές μπαλέτο του Βασίλη Μεταλληνού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ