Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
Συνεχιζόμενες αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις μαζικών φορέων, ενώσεων εργαζομένων και του κινήματος ειρήνης για την επιχείρηση ΗΠΑ και Βρετανών σε βάρος του Ιράκ συνεχίζονται.

Σε ψήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών "στιγματίζει τους βάρβαρους βομβαρδισμούς αμάχων του Ιράκ από τους Αγγλοαμερικάνους".

Με ψήφισμά του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος καταδικάζει "τη νέα στρατιωτική επιδρομή των αμερικανικών και βρετανικών δυνάμεων εναντίον του Ιράκ", εκφράζει "αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο ιρακινό λαό" και καλεί "τους μαζικούς φορείς να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας".

Και στο ψήφισμα του 16ου Απολογιστικού Συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλεται η "αποτρόπαιη, επικίνδυνη και τυχοδιωκτική στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ ενάντια στον άμαχο πληθυσμό του Ιράκ, ο οποίος πληρώνει με το αίμα ακόμη και μικρών παιδιών τη βίαιη επεκτατική πολιτική της Αμερικής και της Μεγάλης Βρετανίας".

Η Επιτροπή Ειρήνης Υμηττού εκφράζει "την έντονη διαμαρτυρία της για τη βάρβαρη επίθεση των Αμερικανών και Αγγλων ιμπεριαλιστών ενάντια στον ιρακινό λαό και καλεί τους φίλους της σε αλληλεγγύη στα θύματα της "νέας τάξης πραγμάτων"".

Η Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου - Περαχώρας καταδικάζει "την γκανγκστερική επίθεση των Αμερικανοάγγλων εναντίον του ιρακινού λαού με αστείες δικαιολογίες (...και) καταδικάζει την υποστήριξη της τρομοκρατικής, εγκληματικής επέμβασης από την ελληνική κυβέρνηση".

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πλάκας "Ο Παρθενώνας" με ψήφισμά του "καταδικάζει έντονα τις δολοφονικές επιδρομές".

Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας με ψήφισμά της, μετά από ευρεία σύσκεψη την περασμένη Τρίτη φορέων και φίλων της ειρήνης της Πάτρας, σημείωσε ότι η παύση της ιμπεριαλιστικής επίθεσης υπήρξε αποτέλεσμα και της κινητοποίησης του φιλειρηνικού κινήματος. Τονίστηκε, όμως, πως το φιλειρηνικό κίνημα δε θα πρέπει να επαναπαύεται αλλά να οργανώσει τη δράση του, καθώς, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας, Βασίλης Ασπρούλιας,"μας περιμένουν σκληρές και αλλεπάλληλες αναμετρήσεις τη χρονιά που έρχεται". Μεταξύ άλλων το ψήφισμα ανέφερε ότι "υψώνουμε φωνή έντονης διαμαρτυρίας, εναντίον της βάρβαρης γκανγκστερικής κτηνώδους δολοφονικής επίθεσης κατά του λαού του Ιράκ, που έγινε κατά παράβαση κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου περιφρονώντας κάθε διεθνή Οργανισμό (...).

Η πράξη αυτή έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους λαούς, αποτελεί επίδειξη πυγμής και απόδειξη ότι μπορούν να επιβάλλουν τη "νέα τάξη πραγμάτων" όποτε θέλουν χωρίς να λογαριάζουν κανέναν, είναι μήνυμα σε κάθε ανυπότακτο να καθίσει "φρόνιμα" έτσι όπως θέλουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι στρατιωτικοπολιτικοί οργανισμοί".

Το ψήφισμα καταλήγει: "Η δράση των λαών απέναντι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών είναι η μόνη δύναμη εγγύησης της ειρήνης και της ανεξαρτησίας των λαών".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ