Τρίτη 15 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για τα δεδουλευμένα

Τον κίνδυνο που απειλεί τους εργαζόμενους της "Βαμβακουργίας" να χάσουν οφειλόμενα από δεδουλευμένα και αποζημιώσεις ύψους 2,6 δισ. δρχ. καταγγέλλει το ΚΚΕ στη Βουλή με Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης, Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Β. Μπούτας,στην Ερώτησή τους αναφέρουν:

"Η κυβέρνηση με την αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική της που όλο και περισσότερο υποτάσσεται στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των τραπεζών, έχει καταργήσει ένα ακόμη κεκτημένο δικαίωμα των εργαζομένων.

Ετσι, με το νόμο 2516/97 που ψήφισε και το άρθρο 28 κατατάσσονται οι πιστώτριες τράπεζες της "Βαμβακουργίας" κατά κεφάλαιο, τόκους και εκτοκισμό, καθώς και για συναφή έξοδα, προνομιακά προ των απαιτήσεων των εργαζομένων (δανειστών) του άρθρου 31 του Ν. 1545/85.

Με το νόμο αυτό - 2516/97 - οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν από την πώληση της Βαμβακουργίας οφειλόμενα από δεδουλευμένα και αποζημιώσεις 2 δισ. 600 εκατ. δρχ., καθώς και τους τόκους.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση για την κατάργηση της παραπάνω διάταξης, προκειμένου να εξοφληθούν πρώτοι οι πιστωτές εργαζόμενοι της "Βαμβακουργίας";"


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ