Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΔΟΕ
Ηλεκτρονική μέθοδος ελέγχων

Με νέα μέθοδο που στηρίζεται σε ηλεκτρονικά δεδομένα θα ελέγχονται από την 1η Γενάρη του 1999 οι επιχειρήσεις ψυχαγωγικών τεχνικών - τυχερών παιχνιδιών. Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε χτες, παρουσίασε τη νέα μέθοδο που δημιούργησε, για τον έλεγχο που θα γίνεται από δω και στο εξής στον τομέα των τεχνικών - τυχερών παιχνιδιών. Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα πληροφορικής, το οποίο συνθέτει μία σειρά δεδομένων, σχετικών με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό.

Τα δεδομένα αυτά (ιδιοκτήτης καταστήματος, διεύθυνση, ΑΦΜ, αριθμός ταυτότητας, υποκαταστήματα, ιδιοκτήτες των παιγνιομηχανών, προμήθεια και αξία των σημάτων που πρέπει να είναι επικολλημένα σε κάθε μηχάνημα) συνθέτουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα πληροφορικής, με σκοπό τον προσδιορισμό των καταστημάτων που θα ελέγχονται κάθε μέρα δίχως τη δυνατότητα παρέμβασης ανθρώπινου παράγοντα. Το δείγμα των υπό έλεγχο επιχειρήσεων θα προκύπτει κάθε φορά μετά από συνδυασμό δύο ή περισσοτέρων από τα παραπάνω κριτήρια.

Οι έλεγχοι μέσω της αξιοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, όπως ανακοινώθηκε χτες από το γενικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Γ. Κανελλόπουλο, θα ξεκινήσουν από την 1η του ερχόμενου έτους, διάστημα κατά το οποίο άλλωστε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία προμήθειας του ειδικού σήματος που θα επικολλάται σε κάθε μηχάνημα παιγνιδιού από τους ιδιοκτήτες τους. Η περίοδος προμήθειας του ειδικού σήματος έχει ξεκινήσει ήδη από τις αρχές Νοέμβρη και λήγει την τελευταία εργάσιμη μέρα του Δεκέμβρη. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, σήμερα λειτουργούν περίπου 9.000 επιχειρήσεις τεχνικών - τυχερών παιχνιδιών σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων οι 2.500 βρίσκονται στην Αττική.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πάντως, όπως αναφέρθηκε σχετικά, θα αποτελέσει τον "μπούσουλα" για ανάλογες ελεγκτικές μεθόδους και σε άλλους κλάδους και επαγγέλματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ