Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διάβημα κατά διώξεων συνδικαλιστών

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι δεκάδες συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων στην Εισαγγελία Πειραιά,απαιτώντας να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών και απλών εργαζομένων, που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα στον Πειραιά.

Οι συνδικαλιστές συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Α. Φραγκιαδάκη και κατήγγειλαν ειδικότερα τη δίωξη που ασκήθηκε σε μέλος του ναυτεργατικού σωματείου "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ",γιατί συμμετείχε σε μαζική διαμαρτυρία μπροστά στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, με αίτημα την απελευθέρωση συνδικαλιστών που είχαν συλληφθεί αναίτια στα πλαίσια της πανεργατικής απεργίας στις 27 του περασμένου Μάη.

Κατήγγειλαν επίσης τη δίωξη που ασκήθηκε (ορίστηκε δικάσιμος για τις 10 Φλεβάρη) κατά προέδρων σωματείων, κατά του προηγούμενου γγ του ΕΚΠ και άλλων εργαζομένων που πρωτοστάτησαν στις μεγάλες κινητοποιήσεις των ανέργων της Ζώνης τον Οκτώβρη του '95 στο ΥΕΝ, όπου και χτυπήθηκαν άγρια από τις δυνάμεις καταστολής.

Οπως επισημάνθηκε από την αντιπροσωπεία, αυτές οι διώξεις σε βάρος τους, στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους που αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Υπογράμμισαν ότι αντί να κάτσουν στο εδώλιο αυτοί που επιτίθενται σε δικαιώματα και κατακτήσεις, κάθονται οι εργαζόμενοι που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλιά, ενώ ξεκαθάρισαν ότι τέτοιες ενέργειες συσπειρώνουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, οι οποίοι και θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τους αγώνες τους.

Την ποινικοποίηση των αγώνων κατήγγειλαν οι μηχανικοί στην πρόσφατη γενική συνέλευση της ΠΕΜΕΝ. Με ψήφισμά τους απαιτούν να σταματήσουν οι διώξεις "που υπαγορεύονται από την κυβέρνηση και έχουν στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την παρεμπόδιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ