Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
"Δεν πέρασε από Αθήνα ο Οτσαλάν"

H ελληνική κυβέρνηση με δηλώσεις του υπουργού Τύπου, Δ. Ρέππα, διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ηγέτης του ΡΚΚ, πριν φτάσει στη Ρώμη, πέρασε από το αεροδρόμιο του Ελληνικού, διερευνώντας αν θα ήταν δυνατό να "φιλοξενηθεί" στην Ελλάδα.

"Η ελληνική κυβέρνηση, είπε ο Δ. Ρέππας, γνωρίζει πως δεν έχει προκύψει τέτοιο θέμα που να αφορά τον κ. Οτσαλάν και να τον ταυτίζει με το αεροδρόμιο της Αθήνας. Από κει και πέρα, συνέχισε, επειδή έχω δει και εγώ τα σχετικά δελτία - είτε είναι η συνέντευξη, είτε είναι οι σχολιασμοί που έγιναν με αφορμή τη συνέντευξη - σας λέω ότι πολλές ερμηνείες δίνονται. Είναι κάτι το οποίο όμως αφορά αυτούς που δίνουν ερμηνείες ή διατυπώνουν απόψεις. Εμείς δεν επιτρέπεται να μπούμε σ' αυτό το χορό των ερμηνειών. Εμείς θα μείνουμε σε μια υπεύθυνη θέση, την οποία έχουμε διατυπώσει και γνωρίζετε".

Ο υπουργός Τύπου, "εκνευρισμένος" από τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις για το θέμα αυτό, κατέληξε: "Απάντησα πριν. Δεν έχει προκύψει τέτοιο θέμα. Ασφαλώς, δεν πέρασε. Δεν το είπε από την πρώτη μέρα ο κ. Νικολάου; Δεν επανήλθα εγώ κατ' επανάληψη και έδωσα αυτή την απάντηση;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ