Σάββατο 7 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θου Κύριε...

Ενα από τα τερατουργήματα που περιέχονται στο νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση που έδωσε η κυβέρνηση στη δημοσιότητα, είναι ότι οι γυναίκες που χηρεύουν σε ηλικία μικρότερη από τα 65 χρόνια δε θα παίρνουν στο εξής τη σύνταξη χηρείας περισσότερο από 36 μήνες! Αυτή είναι η ουσία της είδησης. Αυτό είναι το σχέδιο που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Ολα τα άλλα, τα περί χορήγησης σύνταξης για 36 μήνες στους άντρες που χάνουν τη σύζυγό τους, διάφορα μικροποσοστά σύνταξης που θα δίνονται όταν ο εν ζωή σύζυγος είναι πάνω από 45 χρόνων κλπ., είναι ο μαϊντανός που καλείται να συσκοτίσει την ανατροπή μιας κοινωνικής κατάστασης που ισχύει στη χώρα μας εδώ και πολλές δεκαετίες.

Το χτεσινό ΕΘΝΟΣ, όμως, τιτλοφορεί το σχετικό του θέμα με τίτλο "Σύνταξη και στους χήρους", ενώ στο ρεπορτάζ σημειώνει: "Τη χορήγηση σύνταξης και στους χήρους προβλέπει διάταξη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Παράλληλα, μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου, αλλάζει ο τρόπος χορήγησης της σύνταξης λόγω θανάτου στις γυναίκες, αν και δεν πρόκειται να θιγούν κεκτημένα δικαιώματα".

Αυτό, κατά το συγκρότημα Μπόμπολα λέγεται ενημέρωση. Αυτό είναι, κατά τη γνώμη τους ειδησεογραφία. Αυτό αποτελεί αντικειμενικότητα. Αυτό λέγεται γνωστοποίηση των κυβερνητικών αποφάσεων.

Αλλά επειδή ακόμα και η πρόκληση του κοινού νου έχει τα όριά της και επειδή τα προπαγανδιστικά παιχνίδια με τις εφιαλτικές επιπτώσεις για δεκάδες χιλιάδες οικογένειες δεν είναι δημοσιογραφία...

Θου Κύριε...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ