Σάββατο 7 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μόνιμες πρωτοβουλίες "από τα κάτω"

Δεν έκρυβε τη χαρά του ο Αλ. Παπαδόπουλος για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ανάβει το "πράσινο φως" για την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο. Εσπευσε μάλιστα την ίδια μέρα να τη χειροκροτήσει, δείχνοντας έτσι την πολιτική βούληση της κυβέρνησης Σημίτη: "Από τη στιγμή, δήλωσε, που ένα ΝΠΔΔ μετατρέπεται σε ΝΠΙΔ ή ΑΕ είναι αναπόφευκτο οι υπάλληλοι να χάνουν τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητά τους".

Ομολογεί με τον κυνισμό που τον διακρίνει πως αυτός είναι ένας από τους βασικούς στόχους της ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ που η κυβέρνηση Σημίτη προωθεί και βέβαια δεν πρόκειται να αναλάβει κάποια "νομοθετική πρωτοβουλία" για την ανατροπή της δικαστικής απόφασης, όπως κάποιοι συνδικαλιστές, που μόνο αρνητική σχέση έχουν με τα συμφέροντα των εργαζομένων, "προσδοκούν".

Είναι ολοφάνερο ότι μέσω της "δικαστικής οδού" δεν μπορούν να ανατραπούν τέτοιες αντιλαϊκές "τομές" που στοχεύουν πολύ μακριά και γυρίζουν πολύ πίσω τους εργαζόμενους. Αν οι τελευταίοι δεν αποφασίσουν να σηκώσουν το ανάστημά τους, να στήσουν μπλόκα στην αντιλαϊκή επέλαση, ας είναι σίγουροι ότι δε θα το κάνει κανένας άλλος για λογαριασμό τους. Η μοιρολατρία και ο "ρεαλισμός" ποτέ δεν έφεραν κατακτήσεις και νίκες. Μόνο η αντίσταση, ο αγώνας, η ενωμένη πάλη, το μέτωπο, είναι τα δικά τους όπλα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ