Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηχος και κίνηση

Τέσσερα τριήμερα αφιερώματα στο χορό θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο, το Δεκέμβριο, το Γενάρη και το Φλεβάρη στο Μέγαρο Μουσικής.Το αφιέρωμα θα ξεκινήσει με την ομάδα "Χορικά" - Ζουζού Νικολούδη (6, 7, 8 Νοεμβρίου). Η μεγάλη Ελληνίδα χορογράφος Ζουζού Νικολούδη προτείνει μια διαφορετική από τις μέχρι σήμερα προσεγγίσεις των "Τρωάδων".Η σκηνοθετική και χορογραφική επιμέλεια ανήκουν στους: Ζ. Νικολούδη, Κ. Δαμάτη, Γ. Φιλιπποπούλου,βασικό μέλημα των οποίων ήταν να επιτευχθεί μια αταλάντευτη ισορροπία ανάμεσα σε επεισόδια και στάσιμα. Στόχος να υπάρχει ένας κοινός ιστός, που να τα ενώνει μεταξύ τους και να μεταδίδει το κεντρικό μήνυμα της τραγωδίας στον θεατή. Ενα μήνυμα πανανθρώπινο και διαχρονικό, καθώς οι "Τρωάδες" είναι ένα αντιπολεμικό έργο που περιγράφει ζωντανά τη φρίκη του πολέμου, το ξερίζωμα και το πένθος. Στο δεύτερο μέρος της παράστασης θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τις "Βάκχες" του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά και μουσική Γιώργου Κουρουπού και τους "Ορνιθες",τη θρυλική παράσταση του Θεάτρου Τέχνης (1959), σε μετάφραση του Βασίλη Ρώτα και μουσική Μάνου Χατζιδάκι.

Το αφιέρωμα στο χορό θα συνεχιστεί με την Ομάδα Σύγχρονου Χορού Χάρη Μανταφούνη (4,5,6 τουΔεκέμβρη). Θα παρουσιάσουν τους "Ιχνευτές" σε μουσικήΜιχάλη Καρά.Ακολουθεί η Ομάδα Χορού Λάθος Κίνηση - Κωνσταντίνος Μίχος (23, 24, 25 του Γενάρη) και το Χοροθέατρο"Ηρος - Αγγελος" - Πέτρος Γαλλίας (30, 31/1 και 1/2).

Από τα συγκροτήματα του εξωτερικού που θα εμφανιστούν στο Μέγαρο, αναφέρουμε το μουσικό και χορευτικό πανόραμα του αργεντίνικου τάνγκο από το σύνολο Τάνγκο Πασιόν.

  • Η δεύτερη λυρική τραγωδία της τριλογίας "Μήδεια - Ηλέκτρα - Αντιγόνη" του Μίκη Θεοδωράκη,παρουσιάζεται σε συναυλιακή μορφή στις 13 και 15 Νοεμβρίου στο Μέγαρο. Στο πόντιουμ ο συνθέτης (15/11) και ο Ρώσος Αλεξάντρ Τσερνουσένκο (13/11). Θα ερμηνεύσουν η Συμφωνική ορχήστρα και χορωδία της Κρατικής Ακαδημίας Καπέλλα της Αγίας Πετρούπολης.Τους ρόλους θα αποδώσουν οι: Γκαλίνα Ντολμπόνος, Βλαντιμίρ Φελγιάουερ, Ντάρια Ρυμπάκοβα, Γιεβγκένι Βιτσνέφσκι, Σεργέι Λεόνοβιτς, Εμίλια Τιταρένκο, Πιοτρ Μιγκούνοφ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ