Πέμπτη 15 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
"Ειρηνική λύση δεν μπορεί να δοθεί από τον ιμπεριαλισμό"

Δήλωση στον "902" του Ηλία Λέγγερη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, για το Κοσσυφοπέδιο

"Είμαστε μάρτυρες εδώ και καιρό των απροκάλυπτων δηλώσεων των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για στρατιωτική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, για να προστατευτεί δήθεν η αλβανική μειονότητα στο Κοσσυφοπέδιο.

Με τα τελεσίγραφα του ΝΑΤΟ και τους πυραύλους να στοχεύουν στην καρδιά της Γιουγκοσλαβίας, ανακοινώθηκαν οι πρώτοι όροι μιας συμφωνίας για το Κοσσυφοπέδιο. Αυτή είναι η ωμή και βάρβαρη πολιτική του ιμπεριαλισμού που αποκαλύπτεται κάθε μέρα στα μάτια των λαών.

Οι όροι αυτοί μπορεί να απομακρύνουν προς το παρόν τον κίνδυνο μιας στρατιωτικής επέμβασης, αλλά κάθε άλλο παρά οδηγούν σε λύση του προβλήματος. Η αδιάλλακτη στάση της ηγεσίας της αλβανικής μειονότητας το αποδεικνύει. Τον αέρα και την αλαζονεία της, τα αντλεί από τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ. Καμιά ειρηνική λύση δεν μπορεί να δοθεί από τον ιμπεριαλισμό. Ο κίνδυνος της επαναχάραξης των συνόρων δεν απομακρύνεται. Ερχεται μάλλον πιο κοντά, γιατί έτσι επιβάλλουν τα συμφέροντα του μοιράσματος των αγορών και των ζωνών επιρροής, κύρια των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ιστορικές ευθύνες για τη στάση στρουθοκαμηλισμού που κράτησε. Συμφώνησε στο σχεδιασμό της επέμβασης και στη χρησιμοποίηση των ξένων βάσεων στη χώρα μας και δεν απαλλάσσεται από τις ευθύνες της, με τη δήλωση για μη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών στις επιχειρήσεις. Ευθύνη φέρουν και τα άλλα κόμματα για τη στάση τους. Ο λαός μας, η εργατική τάξη, η νεολαία, ας βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα από την επιθετική πολιτική του ιμπεριαλισμού και της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ. Ας βγάλουν συμπεράσματα από την πλήρη συμφωνία σ' αυτή την πολιτική και όλων των κυβερνήσεων της λεγόμενης Κεντροαριστεράς που κυβερνά σήμερα τις περισσότερες χώρες της ΕΕ.

Ο λαός μας, η νεολαία, οι γυναίκες ας δυναμώσουν το αντιιμπεριαλιστικό και αντινατοϊκό τους φρόνημα και τον αγώνα ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια σφαγιασμού των λαών για τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Ας αναπτύξει ακόμα πιο δυνατά την αλληλεγγύη του με τον σερβικό λαό και όλους τους λαούς της Βαλκανικής και ας ενώσει την πάλη του στο σύνθημα: Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια! ΟΧΙ στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη στα Βαλκάνια. Ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, με όλους τους λαούς".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ