Πέμπτη 15 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Πολύνεκρη έκρηξη

ΤΟΥΛΤΕΠΕΚ.-

Τουλάχιστον 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους, δώδεκα τραυματίστηκαν, ενώ άγνωστος αριθμός ανθρώπων θεωρείται ότι είναι εγκλωβισμένος στα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο, όταν σημειώθηκε έκρηξη σεπαράνομο εργαστήριο κατασκευής πυροτεχνημάτων.

Τα σωστικά συνεργεία που προσέτρεξαν στην εργατική συνοικία της πόλης Τουλτεπέκ αντιμετώπισαν μία εικόνα φρίκης, καθώς οι αναθυμιάσεις από τις καιγόμενες χημικές ουσίες δημιουργούσαν ένα σύννεφο καπνού που αιωρούνταν πάνω από τα ερείπια του κτιρίου, συνάμα με τις καταστροφές που υπέστησαν όλα τα γειτονικά κτίρια και σπίτια από την πολύ δυνατή έκρηξη. Για δεύτερη μέρα, τα σωστικά συνεργεία χτες συνέχιζαν τις "ανασκαφές" στα ερείπια, προσπαθώντας να βρουν τυχόν επιζώντες, ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι κανείς δε θα είναι ζωντανός.

Από την έκρηξη καταστράφηκαν τουλάχιστον είκοσι σπίτια, ενώ οι κάτοικοί τους είναι εξαιρετικά φοβισμένοι, αφού τα περισσότερα από αυτά θεωρούνται ότι ανήκουν στη λεγόμενη "εμπορική ζώνη" που στεγάζουν παράνομες επιχειρήσεις και αποτελούν το μοναδικό έσοδο των κατοίκων. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με το κτίριο που στέγαζε αυτή την παράνομη οικογενειακή επιχείρηση και ουδείς γνωρίζει ή αποκαλύπτει τον ακριβή αριθμό των εργαζόμενων, αλλά και αυτών που στεγάζονταν εκεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ